Ми повинні інвестувати в освіту та професію вчителя - Лілія Гриневич

Ми повинні інвестувати в освіту та професію вчителя - Лілія Гриневич

Реформ без інвестицій не буває, тому Закон “Про освіту” має бути прийнятий, навіть якщо він потребує додаткових видатків з державного бюджету. Про це йшлося під час зустрічі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з освітянами Чернівецької області 30 серпня 2016 року.

 

“Я сподіваюсь, що  представлена нами концепція сприятиме суспільному прийняттю Нової української школи, це буде поштовхом для депутатів не зволікати з прийняттям потрібних освіті законів. Шановні колеги, реформ без інвестицій не буває! Є речі, які ми можемо зробити без грошей. Наприклад,  програми початкової школи було оновлено без грошей - все на голому ентузіазмі, але для того, щоб вчитель підвищив свою кваліфікацію і був добре підготованим до професії,  його соціальний статус повинен зростати”, - зауважила Лілія Гриневич. 

Вона зазначила, що низька зарплатня і, відповідно, статус вчителя у суспільстві сьогодні не дають залучати успішних та талановитих дітей до цієї професії.

“Ми не можемо далі так ставитись до вчителя, адже це демонструє як держава оцінює їхню працю”, - наголосила Міністр освіти і науки України.

Відео дня

Одне із завдань, що поставило перед собою  МОН – перейти від авторитарної педагогіки, до педагогіки партнерства, де вчитель, дитина та її батьки братимуть на себе рівну відповідальність за навчання дитини, будуватимуть здорові та рівноправні стосунки.

Цей принцип закладено не лише у концепцію Нової української школи, а й  у оновлені програми та рекомендації для початкової школи.

“Наприклад, в рекомендаціях для початкової школи ми зазначили, що інформація про оцінку дитини - це  конфіденційна інформація, вона призначена для  батьків цієї дитини, а не для батьків усього класу”, - зазначила Лілія Гриневич.

Міністр закликала освітян активно долучатися до обговорення концепції Нової Української школи, що триватиме протягом вересня і наголосила, що МОН відкрите і готове виправляти і доповнювати концепцію.

“Я вас прошу, нам дуже потрібна ваша підтримка проти бюрократії, проти тих, хто не розуміє наскільки важлива стратегічна воля для системи освіти,  ваша підтримка, щоб тиснути на парламентарів, на всіх тих, хто приймає рішення, бо наші діти не можуть чекати - вони ростуть і за ними має йти Україна”, - підкреслила Міністр освіти і науки України.

За матеріалами МОН

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up