Житомирщина вперше їде офіційною делегацією на фестиваль "Бандерштат"

Житомирщина вперше їде офіційною делегацією на фестиваль "Бандерштат"
Представники оргкомітету фестивалю "Бандерштат", який 1-3 серпня пройде у Луцьку, завітали до Житомира 18-го липня.

Майя Москвич розповіла під час прес-конференції про історію заходу, його основні принципи й цьогорічну програму.

Перш за все вона зазначила, що не варто "Бандерштат" вважати святом, адже він незмінно залишається місцем зустрічі усього інтелектуального та патріотичного потенціалу країни, хоча частина з них нині перебуває в зоні АТО.

Втім, попри те, що відбувається на Сході, фестиваль не варто відміняти, адже це чергова можливість показати, що попри все українці єднаються й підтримують одне одного.

Відео дня

"Росія хоче, щоб вся Україна була в тій війні, щоб всі процеси, зміни зупинилися. Але ми навпаки повинні продовжувати жити, творити  і не здаватися, - пояснила Москвич. - Деякі наші хлопці з оргкомітету теж воюють, там зараз наші друзі, кохані й рідні, але вони кажуть, що якби були не на Сході, то точно були б на "Бандерштаті".

З цими словами погоджується і житомирянин Костянтин Суський, який очолить офіційну делегацію регіону на фестивалі. Між іншим, за 8 років існування "Бандерштату", Житомирщина буде вперше представлена офіційно. Планується, що від області поїде делегація у складі 10 осіб, серед яких активісти, журналісти, творчі люди.

Крім цього, вони не лише представлять Житомирщину, але й інфостенд "Житомир - місто Ольжича", виставку із 12 робіт "Українські патріоти" та збиратимуть кошти для наших поранених військовослужбовців і даруватимуть тим, хто пожертвує кошти "Цитатник Ольжича".

У майбутньому планують розширити участь регіону на фестивалі, а також прийняти у себе в місті захід такого формату.

"Я можу запевнити, що Житомир готовий надати усі умови для проведення міні-Бандерштату в нас, - відзначила Олена Галагуза, яка є представником фестивалю в нашому місті. - В минулі роки ми й подумати не могли, що настане той час, коли анонсувати цей фестиваль і розповідати про нього, ми будемо у прес-центрі ОДА, а не ховаючись по пабах. Нині ситуація змінилася і ми маємо підтримку влади в цьому плані".

Начальник департаменту сім’ї, молоді та спорту Світлана Гресь висловила свою підтримку і відзначила, що навіть за додатковою інформацією чи з питань придбання квитків можна звертатися в департамент.

Загалом на три дні "Бандерштату" квиток коштуватиме 140-150 гривень або по 100 гривень на кожен окремий день.

Житомиряни також матимуть можливість виграти квитки під час розіграшів, які проведуть два місцеві сайти.

За ці гроші можна буде відвідати багато мистецьких заходів, акцій, послухати лекції чи виступи відомих гуртів. Діятиме дитяче містечко, працюватимуть майстри, які наноситимуть патріотичні тату.

Попри те, що у заході запланована участь 40 гуртів, на 60 % "Бандерштат" буде все ж не музичним. З учасниками фестивалю мають намір поспілкуватися представники політичної сфери та керівники батальйонів "Азов" та "Айдар".

Проживати на території фестивалю можна у наметовому містечку, приносити та розпивати спиртні напої  - заборонено.

На "Бандерштаті-2014" буде й традиційний флешмоб, під час якого учасники вилаштуються в абревіатуру "ПТН-ПНХ". В попередні роки таким чином формували написи "Бандера". "УПА" та знак тризуба.

Довідка

Всеукраїнський фестиваль  опору  «Бандерштат» — уперше проведений 2007 року на Волині. На фестивалі відбуваються виступи багатьох українських гуртів та проведення майстер класів різного спрямування, котрі пропагуватимуть проукраїнський стиль мислення, українську мову, культуру, життєву активність. «Бандерштат» є мистецьким проектом, що обіймає всі стилі та напрямки сучасної української альтернативної музики. Триває фестиваль три дні і не містить у собі конкурсної основи. До участі у заході допускаються виконавці з усіх регіонів України, що мають награний репертуар рідною мовою, який не містить жодної антиукраїнської пропаганди, ненормативної лексики, не популяризує шкідливих звичок і пропагує українські цінності.

Юлія Демусь.
За матеріалами Першого житомирського.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up