У Житомирі письменники Юрій Іздрик та Ірина Цілик презентували нові книги. ФОТО

У Житомирі письменники Юрій Іздрик та Ірина Цілик презентували нові книги. ФОТО

Житомирянам 20 травня у рамках проекту «Мережа» Юрій Іздрик та Ірина Цілик презентували свої нові книги.

Тандем «Іра-Юра-Цілик-Іздрик», як назвала його письменниця Ірина Цілик, виник за ініціативи президента Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ Святослава Померанцева.

«Насправді, все пояснюється легко:  одночасно вийшли наші книжки й було, певно, зручно повезти двох авторів в один тур. Звісно, могло скластися по-різному. Подорож – це те, що проявляє  людей. Зрештою, склалося і так і нам комфортно разом», – пояснила письменниця.У Житомирі Юрій Іздрик презентував книгу «Summa». Як розповів письменник, це спроба не написати, а створити книжку у співавторстві з журналісткою Євгенією Нестерович.«Коли ми познайомилися з Женею і розговорилися, виявилося, що нам дуже цікаво разом. Власне, після другого інтерв’ю з нею я подумав, що це та людина, якій я можу просто «наговорити» ненаписану книжку, – ділиться пан Юрій. – Ми вирішили скласти всі розшифровані розмови таким чином, щоб скласти своє рідний довідник для тих, хто випадково потрапив на цю планету, перебуває  в постійному а*уї й не розуміє , що діється й що відбувається взагалі. У зв’язку з цим у нас окрім самої розмови є  корпус невеличких параінциклопедичних статейок, де всі найосновніші речі, які важливо знати інопланетянам – що таке Бог, що таке людина, що таке життя, що таке чоловік, що таке жінка, що таке секс, що таке наркотики ну і так далі», – пояснює  письменник.За словами автора, книжка задумана як щось таке, що можна возити з собою, читати у транспорті, розгортаючи на будь-якій сторінці і на будь-якій сторінці закриваючи. Це не є  суцільний текст із сюжетом і наративом, який потрібно читати із початку і до кінця.Друга презентована на заході книша – збірка поезій Ірини Цілик «Глибина різкості». Як розповіла автор, зібрані у книзі вірші писалися впродовж останніх двох років після довгої паузи і поетичного мовчання.«Відчуваю, що потребую наведення фокусу на різні місця, людей, незаплановані слова та емоції. Тому попереду тур. Схід, захід і все, що посередині. Думка про дорогу і запах нової книжки бентежить, змушує почуватися живою і хоч трохи щасливою...», – поділилася Ірина Цілик ще перед початком туру.
Під час презентації письменники не лише розповідали історії з власного життя та відповідали на питання залу, а й, за традицією, зачитували вірші.

Відео дня

Після презентації усі бажаючі мали нагоду придбати книги письменників, отримати автограф і зробити фото напам"ять.Тур письменників відбувається у рамках проекту «Мережа», організатором якого є Міжнародна літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ. Проект реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Організаторами виступу письменників у Житомирі став Благодійно-мистецький фонд на підтримку онкохворих «АрТерапія».

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up