Архітектор Юрій Пісковський привіз в Житомир фотовиставку вартістю кілька тисяч гривень

Архітектор Юрій Пісковський привіз в Житомир фотовиставку вартістю кілька тисяч гривень
З 11 по 17 листопада у виставковому залі Житомирського обласного національного союзу художників України представив свою фотовиставку «SEPIA» відомий український архітектор Юрій Пісковський.

Житомир лише пяте місто, куди архітектор на запрошення привіз свої роботи.Вперше показав їх якраз на свій День народження 9 жовтня у 2009 році. Перед Житомиром виставка побувала у Вінниці, а після її побачать в Рвному. Пісковський відзначає, що більшість фото зроблені в останні 5-10 років, проте є панорами, сфотографовані у 1978 році.

Юрій Пісковський зізнається, що свої фото опрацьовує дуже мало, втім сама назва виставки  «SEPIA» уже говорить про те, що всі фото опрацьовані в такому стилі.

Відео дня

Загалом же архітектор фотографує на кілька видів фотоапаратів - «Москва-5», «Іскра», «Горизонт», «Leica», «Olympus» і «Nikon D200». На фотосвітлинах звичайно ж фіксує памятки архітектури із усього світу, самі ж роботи не підписує, а просто нумерує - відповідники цифрам із зазначенням розташування будівлі можна почитати у буклеті, який пропонують відвідувачам виставки.

На те, аби оформити виставку саме так, якою її можуть ще до четверга побачити житомиряни у Пісвковського пішло близько трьох років. Ще більше знадобилося коштів, адже лишень одна рамка коштує 350 гривень, не враховуючи друк і роботу над опрацюванням. Так що фактично, виставка коштує декілька тисяч гривень, а то й доларів.На стінах розмістилося 55 фото у скляних рамках, 10 просто в рамках і 27 просто роздрукованих на папері.  Пісковський каже, що усе робиться легше, якщо є спонсорські гроші, у його ж випадку все створювалося частинами і за гроші родини.

Під час відкриття виставки з вітальним словом до Юрія Пісковського звернулися його колеги архітектори з Житомира, а також художники.

Він же в свою чергу подякував усім, а також подарував свою книгу "Портал" учениці житомирської ЗОШ № 17 Яні Мігушевській. Пояснив, що познайомився з нею зовсім нещодавно, і що це дуже обдарована дівчинка - вона займається спортом, вивчає кілька мов, зіхоплюється фотографією - перші її роботи Пісковському сподобались дуже.

ДОВІДКА:

Юрій Пісковській - Професор Міжнародної академії архітектури, Почесний академік Української академії архітектури, Член Національного Союзу архітекторів України.

Народився 9 жовтня 1935 р. в місті Славянське Донецької області.

У 1954 р. закінчив технікум за фахом «Промислове і цивільне будівництво», а і 1963 р. Київський інженерно-будівельний інститут, архітектурний факультет.

Працював архітектором, науковим співробітником, головним архітектором проекту, керівником архітектурно-планувальної майстерні в КневНІІграді з 1963 р. по 1975 р.

Виконав самостійно і в співавторстві більше 50 проектів, у тому числі для міст Донецька, Миколаєва, Дніпропетровська, Кишинева, Оренбурга, Вінниці, Краматорська, Чернівців, Бердянська, Железногорска. і інших.

У 1971 р. брав участь в міжнародному конкурсі на Центр мистецтв імені Помпіду в Парижі.

З 1975 р. по 1993 р. начальник Головного управління планування і забудови населених пунктів і архітектури Держбуду УРСР, заступник голови Держбуду УРСР. Здійснював функції голови архитектурно-художньої ради. Рішення поради були визначаючими при будівництві і впорядкуванні багатьох містобудівних ансамблів в різних містах України. Очолював жюрі конкурсів, організованих Держбудом УРСР по плануванню і забудові центрів цілого ряду міст України.

12 років був представником УРСР в Європейській Економічній Комісії ООН. Обирався до керівних органів групи експертів Комітету з населених пунктів ЕЕК ООН.

Організатор Ради головних архітекторів міст України, його голова до 1996 р.

З 1993 р. по 1996 р. - головний архітектор міста Києва, ініціатор відродження в квітні 1995 р. герба Києва із зображенням Архангела Михайла, який несе свій початок з часів Київської Русі. Написав більше 30 наукових статей по проблемах архітектури і містобудування. Співавтор монографій «Архітектура в Українській РСР». «Житлове будівництво в Українській РСР».

Шеф-редактор науково-популярного спеціалізованого альманаха «Наша Епоха» з 2001 р. по 2003 р.

Автор науково-популярної монографії «Портал», а також численних фотовиставок.

Його публічні виступи в Асоціації мерів міст України, в соціологічній Раді з питань розвитку м. Києва, а також на сесії Європейської економічної комісії ООН - Лісабон - Женева - Варшава - Київ привернули увага широкої громадськості.

Нагороджений срібною медаллю ООН (1990 р.), яка вручається особам, що внесли вагомий внесок і розвиток людства.

Лауреат Міжнародної медалі «Дружба». 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 Нелегальне переправлення призовників через кордон – викрито керівника благодійної організації з Житомира і двох його спільників photo_camera 16:54 Триста працівників комунальних підприємств прибирали і впорядковували місто після зими photo_camera 16:29 На трасі Київ-Чоп у Звягельському районі автомобіль збив 29-річну місцеву жительку 16:00 Ревнощі довели жительку Бердичівщини до суду Від читача 17:28 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 15:40 За минулу добу на Житомирщині виникло дві пожежі сухої трави та одна - торфу 15:23 Майже 10,5 тис. мешканців Житомирської області отримали безоплатні послуги з раннього виявлення раку за Програмою медгарантій 15:00 У Житомирі викрили лікаря ВЛК, який за винагороду обіцяв «білий квиток» для військовозобов’язаного 14:40 Захворюваність га грип і ковід є нижчою за епідемічний поріг на 21% 14:20 У Житомирському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Азов – Янголи Маріуполя» play_circle_filled 14:00 Голокост на Житомирщині: В Ізраїлі розпочалися траурні заходи до Дня Катастрофи (Голокосту) play_circle_filled 12:41 У вихідні рятувальники посилили профілактичну роботу з населенням щодо недопущення пожеж у екосистемах 12:20 В Україні похолодає, в середині тижня можливі заморозки 12:00 Понад сотню гектарів землі вартістю 8,2 млн грн повернуть громаді Олевської ОТГ 11:41 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 11:00 Гороскоп на тиждень 6 - 13 травня 10:40 На Житомирщині прокуратура домоглася повернення громаді понад 33 га землі вартістю майже 39 млн грн 10:20 У Чоповичах на Малинщині нетверезий водій «BMW» на смерть збив жінку на скутері 10:01 У Звягелі на пожежі у багатоповерхівці загинув чоловік 09:40 Окупанти втратили 1040 осіб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up