17 квітня «Піккардійська Терція» виступить у Житомирі «На Біс»

17 квітня «Піккардійська Терція» виступить у Житомирі «На Біс»
Хто наприкінці минулого літа через ажіотаж не зміг потрапити на концерт вокальної формації «Піккардійська Терція» в Житомирі, для тих колектив виступить «На біс». 17 квітня акапельний гурт зі Львова дасть концерт на сцені Театру ім. І.Кочерги. Початок - о 19:00.

Концертна програма «На біс», яку «піккардійці» привезуть до Білої Церкви, буде своєрідною пісенною мандрівкою усією 23-річною творчістю формації. Практично жоден концерт акапельного секстету не обходиться без хітів «Старенький трамвай», «Пустельник», «Спомин», «Берег ріки», «Нехай…». Ці пісні разом із «Терцією» меломани співають хором по всій Україні. Порадують співаки і піснями авторства легендарного Володимира Івасюка. Прозвучать також твори, які рідко можна почути від «піккардійців» на великій сцені: «Гуцулія. Тіні забутих предків», «Вперто іди», «Туман яром»… Готує гурт і композиції, які увійдуть у новий, п’ятнадцятий за ліком, альбом.

«Одна з цілей наших концертів у такий неспокійний час – моральна підтримка українців, які зараз так багато роблять для України – для нашої армії, для біженців… - каже художній керівник вокальної формації «Піккардійська Терція» Володимир Якимець. - На наших концертах завжди відчувається єдність українського народу, тож хочемо, щоб ті, хто приходитимуть на виступи «Терції», у зайвий раз зрозуміли: українці – єдині, і тільки разом ми – сила. Зараз кожен думаючий чоловік усе, що він уміє робити, спрямовує на захист нашої держави. Щодо нас, артистів, музикантів, то збереження культури – це теж захист України».

2014-ий рік видався для вокальної формації «Піккардійська Терція» дуже насиченим. У травні акапельний колектив проїхався з концертним туром містами сходу та півдня України. Серед міст, у яких відбулися концерти, були Донецьк та Луганськ, у яких якраз у ті дні розпочалася антитерористична операція. Травневі виступи «Терції» викликали такий великий резонанс, що почути оксамитове багатоголосся артистів вдалося далеко не всім охочим. Відтак восени 2014-го «піккардійці» вирушили у тур «на біс». Повторні гастролі містами сходу та півдня України відбулися у 13-ти містах - у Харкові, Одесі, Миколаєві, Херсоні, Мелітополі, Запоріжжі, Дніпропетровську, Нікополі, Кривому Розі, Кіровограді, Полтаві, Сумах, Кременчуці.

Відео дня

Багато гастролювала «Піккардійська Терція» у 2014-му і містами Західної та Центральної України: Івано-Франківськ, Рівне, Луцьк, Тернопіль, Чернівці, Коломия, Мукачеве, Житомир, Біла Церква, Вінниця, Чернігів, Черкаси, Хмельницький… Одне слово, немає в Україні куточка, у якому б не чекали і гаряче не приймали «піккардійців». Наприкінці 2014-го «Терція» дала також великий сольний концерт у Києві – на сцені Жовтневого палацу. 28 листопада у столиці зібралося близько двох тисяч глядачів. Квитки на цей концерт прихильники «піккардійців» розкупили задовго до дня його проведення.

Активно концертувала «Піккардійська Терція» торік і за кордоном. У червні 2014-го відбулися успішні гастролі формації у Канаді. А на початку 2015-го колектив ще раз завітав з виступами до цієї заокеанської країни. Примітно, що частина коштів, зібраних за квитки на канадські концерти «піккардійців», була скерована на підтримку реабілітаційного центру для поранених в АТО вояків. Закордонні гастролі «Терції» у 2014-му охопили також Австрію, Німеччину, Польщу, Чехію…

Не менш насичений гастрольний графік чекає на «Піккардійську Терцію» і цьогоріч. Чекайте колектив у вашому місті!

Довідка

«Піккардійська Терція» - унікальний колектив для української музичної культури. За понад 20 років стрімкої пісенної кар’єри цей чоловічий гурт по праву завоював звання «музичної легенди України», а його учасники стали визнаними «метрами акапельного співу». Від 1992-го, року свого заснування, «Терція» випустила чотирнадцять різножанрових альбомів та збірок. А цими днями «піккардійці» (Володимир Якимець, Ярослав Нудик, Богдан Богач, Андрій Капраль, Андрій Шавала та Роман Турянин) працюють над новим, п’ятнадцятим за ліком, студійним альбомом.

У репертуарі «Піккардійської Терції» - понад 300 пісень у найрізноманітніших музичних стилях: поп, рок, класика, фольк, джаз, кантрі, духовна музика, рок-н-рол, блюз… На 95 відсотків це – україномовний репертуар. Хоча загалом у пісенному активі секстету є пісні 12-ма (!) мовами. Не менше вражає й географія виступів формації: Польща, Німеччина, Іспанія, Італія, Франція, Канада, США, Бельгія, Швейцарія і навіть Сингапур. У 2008-му році вокальна формація удостоїлася найпрестижнішої культурно-мистецької нагороди - Національної премії України ім. Т. Шевченка.

Відео із виступу «Терції» у Палаці «Україна» в Києві до 20-річчя

Офіційний сайт «Піккардійської Терції»

«Терція» на Facebook

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up