12-го квітня музей Космонавтики запрошує на День відкритих дверей

12-го квітня музей Космонавтики запрошує на День відкритих дверей
Наше місто завжди святково і урочисто відзначає Всесвітній день космонавтики. Адже у Житомирі народився засновник практичної космонавтики, Головний конструктор перших ракетно-космічних систем С.П.Корольов.

Про це пише сайт музею космонавтики.

Саме під безпосереднім керівництвом нашого видатного земляка Юрій Гагарін на космічному кораблі “Восток” здійснив перший у світі політ у космос. На честь такої події світового значення і було встановлене це свято.

Як завжди, 12 квітня о 10 годині відбудеться покладання квітів до пам’ятника академіку С.П.Корольову на площі його імені та до погруддя, встановленого біля музею – навпроти будинку, де народився вчений.

Відео дня
style="text-align: justify;"> Традиційно у цей день житомирян і гостей міста Музей запрошує на День відкритих дверей.

Відвідувачі музею зможуть оглянути звітну виставку «Космічний мікс 117240 (планета Житомир)», підготовлену МГО “АРТ-село”.

Гадаємо, що і юним відвідувачам, і дорослим буде цікаво переглянути створений працівниками музею відеоролик про космонавтів і їх життя на орбіті.

Подарунком і приємним сюрпризом для дитячої і юнацької аудиторії музею стане презентація авторської настільної гри «Підкорюй космос у режимі offline». Гра створена у межах проекту «ProMuseum» і є результатом перемоги наукових співробітників музею Алли Локтєвої і Лідії Кулик у конкурсі на здобуття гранту Громадської організації «Центр розвитку музейної справи» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000».

Відвідувачі музею матимуть можливість ознайомитися і з новим експозиційним комплексом, який присвячений діяльності флагмана української і світової космонавтики КБ «Південне» - 10 квітня конструкторському бюро виповнюється 60 років. Варто зазначити, що наш музей і КБ “Південне” пов'язує довгорічна і плідна співпраця як у науковій сфері, так і у сфері популяризації космонавтики.

Нинішнього року разом з Музеєм космічне свято відзначатиме і сімейний центр «Острів розваг», у програмі якого демонстрація відеоролика, створеного у музеї, розповідь про професію космонавта, майстер-клас з виготовлення ракет, проведення космічної вікторини та нагородження переможців.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:00 У Житомирі викрили групу ділків, які синтезували амфетамін у підвалі багатоповерхівки і розповсюджували серед наркозалежних photo_camera 15:44 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув житомирянин Олександр Павлюк 15:39 У Житомирі у квітні триватиме міська весняна толока - приєднуйтесь до прибирання у місті 15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up