Житомирські міліціонери спіймали 32-річну жінку, яка на вулиці грабувала людей

Житомирські міліціонери спіймали 32-річну жінку, яка на вулиці грабувала людей
Жінку, яка витягла з дитячого візочка чужу сумку, міліціонери затримали «на гарячому». Зловмисницею виявилася 32-річна, неодноразово раніше судима за подібні злочини, місцева жителька.

Під час оперативно-розшукових заходів, спрямованих на запобігання та викриття крадіжок майна у громадських місцях, оперативники карного розшуку помітили в одному з велелюдних торгівельних центрів Житомира підозрілу жінку. Молодиця, сторожко озираючись, підійшла до дитячого візочка, вихопила звідти сумку і швидко пішла геть.

Справжня власниця речей дізналася про пропажу тільки тоді, коли правоохоронці запитали, чи це, бува, не її сумка в руках іншої жінки. Вона ніяк не могла второпати, як зловмисниця практично на її очах поцупила речі.

Переглядаючи запис з камер відеоспостереження торгівельного закладу, працівники міліції знайшли докази причетності жінки до ще однієї спроби крадіжки. Щоправда, цього разу власниця майна, вчасно помітивши зловмисницю, здійняла крик та відібрала власні речі.

Відео дня

- Затриманою виявилася 32-річна житомирянка, яка кілька місяців тому звільнилася з місць позбавлення волі, де перебувала за вчинення аналогічних злочинів, - повідомив начальник Житомирського МВ УМВС Володимир Остапчук. – Вона пояснює свій вчинок тим, що «більше нічого не вміє робити». Жінка «спеціалізується» на кишенькових крадіжках у громадському транспорті та натовпі, а тому легко знаходила здобич у багатолюдному торгівельному центрі.

Нині триває розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Жінці знову загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Тим часом, аби не стати жертвою кишенькових злодіїв, варто дотримуватися низки простих правил:

- Пам’ятайте, що досвідченому злодію-«карманнику» досить кількох секунд, аби отримати свою здобич. Він, обравши мету,  завжди скористається моментом, коли власник відволічеться або й сам посприяє відверненню його уваги. А тому завжди тримайте власні речі в руках або, принаймні, у полі зору.

- Уникайте людського натовпу, адже у загальній штовханині злодієві набагато легше «працювати», обрана жертва навіть не підозрюватиме, що той, хто ненароком штовхається, насправді перевіряє її кишені.

- Візьміть собі за правило ніколи не класти цінні речі до зовнішніх кишень верхнього одягу та задніх кишень штанів: практика свідчить, що найчастіше злочинець обирає речі, до яких легко дістатись.

- Не демонструйте вміст власних сумок, гаманців та технічні можливості модних ґаджетів при сторонніх особах на вулиці, у громадському транспорті, розважальних та торгівельних закладах. Цим ви можете привернути увагу зловмисника.

- Не забувайте про те, що не можна зберігати пін-коди та іншу таємну інформацію щодо доступу до ваших банківських рахунків разом з пластиковими картками, у гаманці. Не повідомляйте нікому конфіденційну інформацію, що може полегшити доступ до ваших заощаджень.

- У громадському транспорті сумки та рюкзаки зніміть з плечей та тримайте міцно перед собою – так ви не створюватимете незручностей іншим пасажирам та ускладните завдання зловмисникові. Не забувайте, що замки на сумках повинні бути справними та застібнутими.

- Помітивши, що злодій заліз у чужу кишеню чи сумку, дитячий візочок тощо, не соромтеся голосно повідомити про це потерпілому та оточуючим. Уважно огляньте підлогу  - «карманник» зазвичай викидає здобич, аби позбавитися доказів своєї злочинної діяльності. Викличте на місце події міліцію (лінія «102» працює цілодобово), за можливості запишіть контакти свідків.

Відтак, дотримуйтеся зазначених порад та відповідально ставтеся до збереження власних речей.

За повідомленням СЗГ УМВС України у Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up