З банківського рахунку жителя Бердичева шахрай вкрав 6 тисяч гривень

З банківського рахунку жителя Бердичева шахрай вкрав 6 тисяч гривень
До міліції звернувся місцевий житель із повідомленням про крадіжку 6 тисяч гривень з банківського рахунку. Правоохоронці встановили та затримали чоловіка, який, скориставшись необачністю заявника, викрав його електронну картку та через термінал зняв кошти.

Днями до чергової частини Бердичівського міськвідділу Житомирщини звернувся 44-річний житель райцентру із заявою про крадіжку. Чоловік розповів правоохоронцям, що під час стаціонарного лікування в одному з медичних закладів райцентру він виявив відсутність банківської картки. За словами заявника, напередодні він ще користувався електронним засобом, а цього дня виявив відсутність картки, а згодом отримав повідомлення і про зняття коштів з рахунку.

Для детального з’ясування всіх обставин до медичного закладу, де чоловік перебував на лікуванні, прибули працівники слідчо-оперативної групи міськвідділу. Під час опитування можливих очевидців події оперативники встановили, що про наявність значних коштів на банківській картці потерпілого випадково дізнався ще один житель райцентру, який у цей же період був госпіталізований до установи.

Фактично, напередодні він закінчив курс стаціонарного лікування і відбув за місцем проживання. Аби перевірити зібрану інформацію, розшуківці поспілкувалися з чоловіком.

Відео дня

Як з’ясувалось їх підозри мали обґрунтовані підстави. 43-річний житель райцентру дійсно спокусився на банківську картку сусіда по палаті.

Згодом чоловік пояснив, що разом із заявником неодноразово ходили до банкомата, де знімали гроші, і тому пін-код картки він добре знав. В один з моментів, коли чоловік залишився в палаті один, не стримавшись, він забрав картку сусіда. Після завершення стаціонарного лікування, він зняв чужі кошти та витратив на власні потреби.

- Наразі чоловікові оголошено про підозру у вчиненні крадіжки (ч. 1 ст. 185 ККУ), – прокоментував т.в.о. начальника Бердичівського МВ УМВС Олег Войтюк. – Чоловікові може загрожувати покарання від штрафу до позбавлення волі на термін до 3 років.

Водночас працівники міліції застерігають: шановні громадяни, будь уважними та обачними у питаннях збереження власного майна. Перебуваючи у лікувальних та розважальних закладах, інших установах, громадських місцях, не залишайте без нагляду власні речі, сумки, сучасні гаджети, інші цінності навіть на нетривалий час. Не довіряйте малознайомим або випадково знайомим людям збереження свого майна.

За повідомленням Бердичівського МВ УМВС України у Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera 15:41 У Житомирі розпочалася 57-а сесія «Школи місцевого самоврядування» photo_camera 15:40 На проспекті Миру вантажівка збила 13-річну дівчинку 15:20 З початку року Патрульна поліція Житомирщини отримала понад 80 завідомо неправдивих викликів 15:00 Студенти Житомирської політехніки висадили понад 2400 сіянців дуба та сосни на території Коростишівського лісового господарства photo_camera 14:43 Ракета «Циркон» долітає до Житомира за шість хвилин 14:23 У Житомирі викрили наркодилерів: ділки мали "лабораторію" на Крошні, а обладнання переносили у рюкзаку популярної служби доставки photo_camera 14:00 У Житомирі судитимуть членів злочинного угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики у гаражному кооперативі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up