Родичі вбитого житомирянина поділилися подробицями справи. Відео

Родичі вбитого житомирянина поділилися подробицями справи. Відео
У вівторок, 19-го травня, в Житомирському районному суді відбулось чергове засідання по справі про вбивство 43-річного Олександра Жадька, яке сталося 11 липня 2014 року в селі Зарічани. Юрій, брат загиблого, переконаний: сторона захисту навмисно затягує розгляд справи та змінює покази.

«На жаль, вже вчетверте суд відмовляє у об’єктивному відкритому висвітленню  судового засідання представникам ЗМІ, причину повідомляють розпливчасто. Я думаю, що якби людина була невинна, то вона підтримувала б клопотання представників ЗМІ по висвітленню цієї справи в засобах масової інформації для більш об‘єктивного її розгляду. Тому у мене лишається враження, що сторона обвинуваченого, перше - затягує час, і не зацікавлена в правдивому рішенні суду. Друге - хочу сказати, що засідання знову ж відбувається раз на місяць. На попередньому судовому засіданні обвинувачений відмовився від своїх попередніх показів, які давав на досудовому розслідуванні, де він признався, що він був на місці злочину в той час, в ту годину, де втратив свого гаманця і займався пошуком його. І відповідно там його зафіксували камери відеоспостереження. На минулому судовому засіданні він повністю відмовився від цих показів, тобто він сказав, що не приїжджав туди, він там не був і ніякого гаманця не губив. Це говорить  про те, що обвинувачений змінює покази і переживає за рішення суду по відношенню до нього. І ще можна до цього додати, що обвинувачений озвучив, що на нього чинився міліцейський тиск під час досудового слідства. Коли його запитали: хто і чому, він відповів, що не пам’ятає, а також хочу зазначити, що з його сторони, сторони обвинуваченого, не було подано жодної скарги на діяльність правоохоронних органів до прокуратури, що на нього як на підозрюваного чиниться тиск. Тому моя думка - обвинувачений і його захист говорять неправду, намагаючись уникнути справедливого покарання», - каже брат загиблого Юрій Жадько.

Брат вбитого припускає, що затягування процесу дасть можливість обвинуваченому уникнути покарання:

«Один чи два рази була сторона захисту відсутня без поважних причин, і прокурор Божко Олександр Сергійович клопотав про притягнення до дисциплінарної відповідальності адвоката. Суд в цьому клопотанні відмовив. Це перший факт, який свідчить про те, що затягується суд. Ну, і ми бачимо, що, можливо, суди дійсно зайняті, можливо дійсно багато справ, але одне судове засідання на місяць говорить про те, що справа затягується. Ми бачимо, що це дає можливість стороні захисту і саме обвинуваченому змінювати покази, готувати свідків можливих, які можуть виступити у цій справі і прикладають усіх зусиль для уникнення покарання».

Відео дня

За словами громадських активістів, під час судових засідань на них також чинять тиск.

«Неодноразово нам передавали уже усні «привіти» про те, щоб ми не ходили на суди. Нам цікавий той суд, і ми ходимо на кожне засідання і бачимо, як там все проходить, і вже другий і третій раз ми чуємо в нашу сторону брудні наклепи, що ми його десь били. І він також, я так дивлюсь, робить це спеціально, щоб ми не ходили на засідання, то я хочу сказати, ні їх гроші, ні їх погрози, ні їх “матеріальні допомоги” комусь не допоможуть, бо в нас є принцип - це правда, і більше нічого”, - розповідає член ГО “Рух АВТОМАЙДАН Житомир” Людмила Нікітченко.

Попри це, родина загиблого не втрачає надії, що суд все ж прийме справедливе рішення.

За матеріалами Житомир.info

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up