Прокуратура підозрює одного з голів районного суду Житомира у хабарництві

Прокуратура підозрює одного з голів районного суду Житомира у хабарництві
За матеріалами СБУ слідчими Генеральної прокуратури України повідомлено про підозру голові одного з районних судів Житомира та двом його спільникам – колишнім начальнику і співробітнику підрозділу обласної податкової адміністрації, які вимагали хабарі за сприяння зацікавленим особам у здійсненні правосуддя на їхню користь.

Встановлено, що у лютому 2012 року голова районного суду через своїх посередників-податківців вимагав від місцевого мешканця 15 тис. доларів США за зміну кваліфікації інкримінованого йому злочину.

У ході спецоперації співробітники УСБУ спільно зі слідчими ГПУ затримали «на гарячому» посередників під час передачі їм чергової частини хабара – 10 тис. доларів США. Першу частину переданих коштів було вилучено під час особистого обшуку та обшуку автомобіля голови районного суду.

Наразі служителю Феміди, рішенням Вищої ради юстиції відстороненому від займаної посади, інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Відео дня

Його спільникам оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.4,5 ст.27 (види співучасників), ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб) та ч.1 ст.369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

За повідомленням прес-групи УСБ України у Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up