Переломи щелеп, розбиті носи та реанімація – результати бійки у тетерівському шинку

Переломи щелеп, розбиті носи та реанімація – результати бійки у тетерівському шинку
У День міліції, 20-го грудня, у селі Тетерівці Житомирського району сталася масова бійка між двома компаніями, які відпочивали у пивному закладі «Шинок – подалі від жінок».

Віктор Ярута, його жінка Тетяна Шевченко, повар цього ж закладу Тетяна Шутка святкували День народження їхнього друга Юрія Петрука, який також був з ними. Інша компанія: Олександр Лисюк, Роман Рудьковський і Віктор Мазурик разом зі своїми дружинами відпочивали у цьому ж закладі.

Компанії знаходилися у різних приміщеннях кафе, проте каменем спотикання стали діти, які бігали до барної стійки по морозиво та бутерброди чим дошкуляли.

Зі слів Тетяни Шевченко, телевізор і діти створювали великий шум, тому вона зробила зауваження, попросивши їх піти до своїх батьків у сусіднє приміщення. Протилежна сторона переконує, що діти заважали тому, що відволікали повара Тетяну Шутка від столу. Жінка Віктора Ярути стоїть на тому, що діти не повинні знаходитися без нагляду батьків у закладі, де випивають і матюкаються.

Відео дня

Власник кафе місцевий активіст політичної партії «Демократичний альянс» Роман Кучер каже, що приміщення у нього ніхто не орендував, а тому кожен мав право бути у тому місці шинку, де йому більше подобалось. Він намагається бути «над ситуацією» проте не приховує, що Лисюк і Рудьковський його знайомі. Винними ж вважає свій персонал і Тетяну Шевченко, яка, на його думку, спровокувала бійку. Всі закиди про те, що він через свої зв’язки у міліції покриває одну зі сторін спростовує. Як аргумент наводить, що його самого побили місцеві хулігани у власному ж кафе ще 1 червня 2014 року. Проте справа до цих пір не передана до суду.

«Якби у мене були такі зв’язки, як каже одна зі сторін конфлікту, то, мабуть, справа про моє побиття була б передана до суду набагато раніше. Чи не так?», обурюється власник кафе Роман Кучер.

Після зауваження Тетяни Шевченко дітям сусідньої компанії розбиратися прийшли їх мами. Виникла словесна перепалка у ході якої одна з жінок, Катерина Лисюк, почала показувати непристойні жести. На це Тетяна Шевченко відповіла аплодисментами та викриком «Браво!», хтось вигукнув «Тетерівська когутня!». Після цього мами пішли до своїх чоловіків.

Далі до зали прийшов один із батьків, Роман Рудьковський, щоб таки взяти дітям морозива та розібратися, кому ж вони заважають. Тетяна Шевченко сказала, що так, дійсно, їй заважають діти, бо вона сюди прийшла відпочивати, а не слухати крики. Роман їй відповів, що якщо її щось не влаштовує, то нехай йде звідси. Спілкування було досить грубим, тож чоловік Тетяни, Віктор Ярута, попросив не ображати його жінку.

У відповідь Роман чи то штовхнув, чи то вдарив Віктора. Далі події почали розгортатися блискавично. Тетяна Шевченко схопилася за стілець і хотіла вдарити Романа, проте потрапила у мангальщика кафе. Так почалася масова бійка.

Результат – Віктор Ярута у реанімації з переломами двох щелеп і перебитим носом. У його жінки численні забої (аби доглядати за чоловіком, вона відмовилася від госпіталізації), у Романа Рудьковського – закритий перелом носа. В інших учасників – синці та забої.

Віктора Яруту забрала «швидка». Жінка каже, що медикам ледь вдалося врятувати чоловіка від смерті. Вона дуже боялася, що йому доведеться робити ризиковану операцію трепанацію черепа. Інша ж компанія відбулася меншими забоями, але через це винуватими себе не вважають.

Через декілька днів вони прийшли до Віктора Ярути та запропонували йому 15 тисяч гривень на лікування. Це з кожної з трьох сімей по п’ять тисяч гривень. Тетяна Шевченко переконує, що витрати на лікування значно більші, адже доведеться повністю відновлювати зуби, протези яких нині дуже дорогі. Вона зазначила, що у стоматологічних клініках називаються цифру явно більше 15 тисяч гривень.

Роман Рудьковський зауважує, що вони готові були платити лише згідно квитанцій, а не «зі стелі». Нині вони збираються наймати адвоката та відстоювати свої інтереси у суді. Тетяна ж відповідає, що у той момент їй було якось не до квитанцій. Крім того, Тетяна та Віктор вважають себе у цій ситуації постраждалими, тож розраховують і на моральну компенсацію за перенесені Віктором медичні операції.

Зі свого боку міліція була небагатослівна. Ось, що вони повідомили:

«По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 КК України, санкція якої передбачає обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 4 років. У ході розслідування встановлено, що злочин вчинено на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків між відвідувачами розважального закладу. Осіб, що приймали участь у бійці встановлено. Запобіжний захід у провадженні нікому не обирався. На даний час проводиться досудове розслідування».

Істину у цій справі встановити має бути не складно, адже у кафе працювали камери спостереження. Міліція вилучила всі оригінали відеозаписів. Власник кафе Роман Кучер переконує, що відео жодним чином не було змінене, жодних фрагментів видалено також не було. На камерах зафіксований час, тому видалення будь-якого фрагменту буде помітним для всіх. Він охоче показує копії записів журналістам, проте не викладає це у мережу Інтернет. Каже, що обіцяв міліції до закінчення розслідування цього не робити.

У місцевих ЗМІ була поширена інформація про те, що у бійці приймали участь міліціонери. Обидві компанії спростували це.

Віктор Ярута – менеджер. Тетяна Шевченко – непрацююча. Роман Рудьковський – водій. Олександр Лисюк – непрацюючий. Віткор Мазурик – військовий, «атошник».

На останок цієї розповіді хочеться побажати всім нам вміння цивілізовано вирішувати конфліктні ситуації, як у масштабах одного кафе, так і в масштабах цілої країни.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Слава Україні!

    Вiд-Жiнок Шинок-Подалi reply Анонім

    Героям Слава!!!!

    Трохи моему шинку реклами зробили! До речі зараз основні кліенти це наші захистники!!!! Тепер все тихо, коли відпочивають люди, що шукають спокійного відпочинку, а не дебошу!!!! Дебошири зникли!!!! АТОвці серйозні кліенти, один раз просять тихо відпочивати, потім вручають повістку, і відразу на полігон!!!!! Зараз тихо,як ні коли!!!!
  • Анонім

    Вміють же ж патріоти відпочивати.
  • Александр Грабчук

    А інших не б'ють? Чому саме дану ситуацію вибрали для новин??? Це вже застаріла інформація. Вже є аналогічних інформацій (але набагато "свіжих") купа.

    Юрий Кеню reply Александр Грабчук

    Пишіть про інших, Я ж не проти)
  • Анонім

    вот здесь - все без вранья! натурально из жизни. Погулял народ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up