Міліція затримала афериста, який обіцяв житомирянам працевлаштування за кордоном

Міліція затримала афериста, який обіцяв житомирянам працевлаштування за кордоном
Встановлено, що чоловік ошукав майже десяток житомирян, пообіцявши їм високооплачувану роботу у Норвегії. Ще двоє киян позичили ошуканцеві гроші «для розвитку бізнесу», однак за кілька років не дочекалися ні повернення боргу, ні обіцяних дивідендів. Нині частину кримінальних діянь чоловіка розглядає суд, інші – у процесі досудового розслідування.

Оперативники карного розшуку Житомирського міськвідділу міліції встановили та затримали 51-річного чоловіка, який обдурив близько десяти громадян. Під час розслідування встановлено, що він обіцяв своїм знайомим швидке оформлення документів та гарантоване працевлаштування у норвезькому лісництві. За свої послуги «добродій» брав по 50 доларів США.

Потерпілі розповіли, що чекали на бажану роботу по кілька місяців. Упевнившись, що знайомий не збирається виконувати обіцяне, звернулися до міліції.

- Кримінальне провадження за 8 фактами шахрайств вже направлено до суду. Під час досудового розслідування зібрано докази про те, що підозрюваний навіть не збирався виконувати свої обіцянки, а отримані гроші просто тратив на власні потреби, - повідомив начальник Житомирського МВ УМВС Михайло Сорока.

Відео дня

Окрім того, правоохоронці встановили, що у 2012 році підозрюваний взяв «для розвитку бізнесу» близько 70 тисяч гривень  у двох киян. Чоловік обіцяв своїм кредиторам швидке повернення боргу й гарні відсотки. Втім, ніякого бізнесу він не започаткував, а просто користувався довіреними коштами.

За цими фактами розпочато ще одне кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує до 3 років позбавлення волі.

За повідомленням прес-служби УМВС України в Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність”
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up