Міліція підозрює у вбивстві 69-річного чоловіка його товариша, останній все заперечує

Міліція підозрює у вбивстві 69-річного чоловіка його товариша, останній все заперечує
Хмільна суперечка між 57-річним звягельчанином та його 69-річним товаришем закінчилась смертю останнього. Аби не з’ясували справжніх обставин фатального вечора, чоловік уже наступного дня викликав бригаду швидкої допомоги. Медикам пояснив, що товариш помер природною смертю вночі.

До Новоград-Волинського міськвідділу міліції надійшло телефонне повідомлення зі станції швидкої допомоги про те, що їх бригада не може потрапити до будинку, в якому, за попередніми даними, знаходиться тіло померлої людини.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу. Двері й дійсно були зачиненими, проте шум із середини видавав чиюсь присутність. Врешті, господар відчинив будинок і впустив працівників спецслужб в оселю.

В одній з кімнат на ліжку справді знаходилося тіло чоловіка. Медики констатували його смерть. 57-річний господар повідомив, що загиблим є його 69-річний товариш, який проживав разом з ним під одним дахом. Уранці він виявив його мертвим у ліжку. 

Відео дня

– Під час поверхневого огляду тіла чоловіка правоохоронці не виявили тілесних ушкоджень, які б прямо вказували на насильницький характер його смерті. Проте судово-медична експертиза вказала на протилежне: пенсіонер загинув від механічної асфіксії, - повідомив начальник Новоград-Волинського МВ УМВС Сергій Рябошапка.

Відтак, інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньо визначеною кваліфікацією за ч.1 ст.115 (Вбивство) Кримінального кодексу України.

У рамках проведення слідчих дій правоохоронцям вдалося відновити події того фатального вечора. Як з’ясувалося, загиблий проживав у будинку, де його було виявлено мертвим, уже тривалий час. Власних сімей обидва чоловіки не мали, оскільки один був вдівцем, а інший – розлученим. Відтак пенсіонери злагоджено вели домашнє господарство. У хатніх справах їм допомагав пасинок господаря.

За словами останнього, того вечора усі троє, як зазвичай, сіли вечеряти, не обійшлося без спиртного. Чарка-друга – і між 57-річним господарем будинку та його товаришем виник конфлікт. Аби не ув’язуватися у суперечку, пасинок узагалі вийшов з оселі та подався у власних справах. Коли ж повернувся, то побачив, що його вітчим з подряпаним обличчям стояв над тілом потерпілого. На справедливе питання, що тут трапилося, той дав нечітку відповідь, мовляв, у пенсіонера стався серцевий напад.

Втім, карету «швидкої» господар викликав лише уранці, коли протверезів, і вигадав нову версію смерті товариша.

Зібрані свідчення та речові докази, вилучені під час огляду будинку, дають правоохоронцям підстави вважати господаря домогосподарства причетним до позбавлення життя людини, не зважаючи на те, що той продовжує вигадувати нові версії розвитку подій і смерті літнього товариша.

Нині чоловіка затримано. Триває проведення призначених експертиз і слідчих дій.

За умисне вбивство чинне кримінальне законодавство передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

За повідомленням Новоград-Волинського МВ УМВС України у Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up