Інтернет-знайомство житомирянина з дівчиною ледь не коштувало йому життя

Інтернет-знайомство житомирянина з дівчиною ледь не коштувало йому життя
Двоє молодиків у чорних масках та з дерев’яними битами напали на 18-річного житомирянина, побили його, вивезли у поле та, відібравши гроші, зникли з місця вчинення злочину.

Про це повідомляє СЗГ УМВС України у Житомирській області.

Міліція встановила осіб розбійників, а також їхню спільницю: усі вони є жителями обласного центру, які ще навіть не досягли повноліття. Наразі вони перевіряються на причетність до вчинення аналогічних тяжких злочинів.

Випадкове знайомство з дівчиною через Інтернет-мережу ледве не коштувало 18-річному житомирянину життя. Після нетривалої переписки у соціальних мережах, хлопець наважився зустрітися із 17-річною знайомицею у реалі. Обидва нібито вподобали один одного і навіть почали зустрічатися.

Відео дня
style="text-align: justify;"> Того злощасного пізнього вечора юнак разом із дівчиною каталися автомобілем по місту. Юнка попросила свого кавалера підвезти її до будинку бабусі, аби вона змогла перезутися. Тож, парубок скерував свій «Форд» на виїзд з Житомира. Дівчина показувала дорогу й наказала зупинити автівку неподалік закинутої будівлі й пояснила, мовляв, зважаючи на пізній час, під’їжджати до бабусиної оселі не варто, вона й сама швидко впорається пішки. Юнак лишився чекати, а його подружка миттєво зникла з поля зору.

Хвилину після того, до машини раптово підбігли двоє молодиків у масках, тримаючи у руках дерев’яні палиці. Нічого не пояснюючи, вони напали на хлопця і добряче відлупцювали. Напівпритомну жертву вони впихнули у салон його ж автомобіля і повезли в невідомому напрямку. Проте, не маючи водійських навичок, заїхали недалеко. Коли машина загрузла, нападники обнишпорили кишені побитого, забрали 200 гривень, мобільний телефон і зникли з місця пригоди. Дійшовши тями, постраждалий хлопець зумів таки дістатися траси, зупинити першу-ліпшу автівку та потрапити назад у місто.

Про це все постраждалий повідомив до міліції. Інформацію про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.187 (Розбійний напад, учинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. На вказаному парубком місці вчиненого відносно нього розбійного нападу слідчо-оперативна група виявила та вилучила слідову інформацію. Автомобіль юнака було виявлено за декілька сотень метрів в полі.

– Першочергово ми розглядали декілька версій розвитку подій. Оскільки із самого початку в цій кримінальній історії фігурувала ще одна дійова особа – дівчина, то розкривати зухвалий злочин ми почали, керуючись постулатом «шукайте жінку», - повідомив начальник Житомирського райвідділу міліції Ігор Жміда.

Відтак працівники міліції почали відпрацьовувати мікрорайон, в якому дівчина залишила салон автівки постраждалого. Проте  жоден житель тамтешніх будинків  по фото так і не впізнав ймовірної онуки. Сама ж юнка відповіла на дзвінок  мобільного, коли оперативники їй зателефонували. Однак,  дізнавшись, що це з міліції, повідомила, що й сама не знає, де знаходиться, намагаючись таким чином переконати правоохоронців у тому, що також стала жертвою зловмисників.

Проте оперативники карного розшуку застали дівчину за місцем її проживання. Подальше з’ясування обставин засвідчило, що вона не тільки знала про злочин, а й сама була активною учасницею його вчинення. Як доказ цьому, в кімнаті 17-річної житомирянки правоохоронці виявили та вилучили чорну маску з прорізями для очей.

Коли правоохоронці прибули до однієї з квартир житомирської багатоповерхівки, у приміщенні знаходилися двоє молодих людей. Один з них, 17-річний хлопець, назвався господарем квартири, інший – його 15-річний товариш. Побачити міліцію на порозі обидва явно не сподівалися. У квартирі міліція виявила низку інших беззаперечних доказів причетності обох до розбійного нападу: дерев’яні бити, на одній з яких - сліди бурого кольору, чорна маска з прорізями для очей і мобільний телефон заявника. Окрім того, з помешкання було вилучено пістолет, який наразі направлено на експертне дослідження.

– Слідством попередньо встановлено, що розбійний напад на постраждалого ці троє планували заздалегідь, - коментує начальник УМВС України в Житомирській області Юрій Демяненко. – Вибором жертви займалася дівчина. Вона була ініціатором знайомства у соцмережі й подальших зустрічей з хлопцем. Дізнавшись про те, що парубок працює на приватній фірмі й часто возить із собою значні суми готівки, зловмисники й реалізували задуманий зухвалий злочин.

Усі троє свою причетність до розбійного нападу визнали, двом з них уже  оголошено про підозру у вчиненні зухвалого та жорстокого злочину. Нині у рамках досудового розслідування триває проведення призначених у справі експертиз. Окрім того, усі троє перевіряються на причетність до скоєння інших подібних кримінальних правопорушень у Житомирі.

Чи варті були 200 гривень та мобільний телефон поламаних власних молодих доль, юна трійця ризикує усвідомити вже у місцях позбавлення волі. Адже чинним кримінальним законодавством за вчинення цього тяжкого злочину передбачено покарання у вигляді ув’язнення від семи до дванадцяти років.

Тим часом правоохоронці звертаються до громадян із наполегливим проханням: аби попередити біду, не забувайте поцікавитись у своїх дітей, де вони знаходяться і чим займаються у той чи інший час доби. Особливу увагу приділяйте оточенню, в якому знаходиться ваша дитина, також контролюйте коло її друзів та інтересів.

Водночас правоохоронці закликають не залишатися осторонь цих проблем і керівників навчальних закладів. Міліція звертається до адміністрації загальноосвітніх шкіл, закладів профільної освіти та вишів: якщо учні систематично не відвідують навчання, а у педагогів є підстави вважати, що вони можуть займатися будь-якою протиправною діяльністю, невідкладно зв’яжіться з батьками таких дітей, і повідомте про свої підозри до міліції.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up