«Бездіяльність у погонах»

«Бездіяльність у погонах»
У редакцію газети «20 хвилин» звернулася жителька Житомирщини Тамара Скаковська, яка просить взяти на свій контроль об’єктивність розслідування кримінального провадження за фактом умисного вбивства невідомими злочинцями її сина Андрія Скаковського. За словами жінки, факт вбивства стався ще 1 травня 2013 року, але кінця й краю цій справі не видно. Редакція не хотіла б робити завчасних висновків, але просимо прокурора Житомира взяти під свій особистий контроль розгляд цієї справи та поінформувати громадськість, якщо аргументи і факти, викладені у зверненні мешканки Житомирщини, справді мають місце.

Звернення до редакції  газети «20 хвилин» Тамари Скаковської

«Пройшло більше року з тих пір як не стало мого сина Скаковського Андрія Дмитровича, 02.07.1983 р. народження. Офіційним місцем роботи Андрія була служба в лавах Державної прикордонної служби Житомирської області. Інколи мій син підробляв у таксі.

Відео дня

Він був дуже хорошим і старанним працівником, про нього позитивно відгукувалося керівництво та колеги прикордонної служби. Неодноразово керівництвом Державної  прикордонної служби Житомирської області Андрій заохочувався за досягнення та успіхи у роботі.

За трагічними обставинами загинув мій син. Його було вбито 01.05.2013 року невідомими особами у м. Житомирі. За провадженням кримінальної справи 01.05.2013 року о 05:55 поблизу будинку 11 по пров. Бічному в м. Житомирі було виявлено автомобіль «Шкода – фабіа» з державним знаком АМ 3113 ВА та труп Скаковського А.Д. зі слідами насильницької смерті.

Хто міг скоїти це жахливе умисне вбивство? Чому так довго розслідується кримінальне провадження? Можливо, хтось зацікавлений у його затягуванні? Чи було дане вбивство замовним? Якщо так, то хто виконавець, організатор? А можливо, воно скоєне на побутовій основі?

На мій превеликий жаль правоохоронці м. Житомира не можуть дати відповіді на жодне з вищевказаних питань уже тривалий час. Можливо, за цим стоять дуже впливові посадовці та правоохоронці Житомирщини  або, як завжди, гроші та зв’язки в нашій державі вирішують усе».

Конкретних версій слідство не висуває, тільки припускає, що це могло статися на ґрунті ревнощів. Але це тільки здогадки. Мати в цю версію не вірить, адже Андрій був зразковим сім’янином, мав кохану дружину та маленького синочка. Андрій був дуже спостережливим і, можливо, побачив те, що не потрібно було. На питання слідству, які заходи вони проводять по розкриттю даного вбивства, матері загиблого відповідають, що вони кожні три місяці звіряють відбитки пальців по базі, перевіряють, чи немає співпадінь.

Журналіст «20 хвилин» спілкувалася зі слідчим Олександром Сіканом, який веде справу. Він зазначив: «Я вам нічого не скажу, не маю права, подавайте запит. Можливо, після офіційного звернення  поговоримо».

Сказав як потрібно, по законодавству. Але через 10 хвилин журналісту зателефонувала Тамара Скаковська і запитала: «Напевне, ви вже зустрічалися зі слідчим, бо він мені телефонував і обурено запитав, навіщо сюди втягувати пресу та надавати цій справі розголосу?»

Невже ця справа й справді не для сторонніх очей та вух? Також Тамарі Скаковській повинні були уточнити, що оскільки вона визнана потерпілою, то має право отримувати звіт про проведені слідчі дії по факту умисного вбивства її сина. Але про це чомусь в СУ УМВС України в Житомирській області сказати «забули».

Після цього жінка все-таки написала заяву на отримання такої інформації, але й тут чіткої відповіді не отримала. Їй відповіли, що в ході досудового розслідування умисного вбивства Скаковського А.Д. виконано значний комплекс слідчих (розшукових) дій та інших заходів, спрямованих на встановлення свідків вчиненого злочину, осіб, причетних до його вчинення.

Чому не вказали, які конкретно були виконані дії і чому немає результату цих дій? На сьогодні зі сторони слідства результату нуль: немає доказів, свідків, версій – все завуальовано та справа «вкрита темним мороком».

Шановні житомиряни! Ніхто з нас не застрахований від прикрих обставин, які можуть статися з будь-ким. Тож давайте спільними зусиллями допоможемо матері загиблого в розкритті цього жорстокого вбивства.

Редакція газети «20 хвилин» просить тих, хто випадково став свідком чи очевидцем цієї події або має інформацію про осіб, причетних до скоєного злочину, повідомити до нас в редакцію, яка знаходиться за адресою: вул. Рильського, 9, каб. 407 або за телефоном (0412) 418-189. Конфіденційність гарантуємо!

(Рекомендація 1950 (2011). Захист джерел інформації журналістів. http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/mpz/docs/1184_rec_1950.htm)

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:40 На півтори тисячі оштрафовано чоловіка, який спалював деревину в районі Соколовського кар’єру 11:20 Арештований товар на майже 800 тис. грн передано ЗСУ 11:00 У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда 10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 10:20 17-річний парубок ошукав пенсіонерку з Коростеня на 900 доларів та 13 тисяч гривень, налякавши звісткою про ДТП з її дочкою 10:00 Понад 1,6 млрд грн виділила держава на фінансування партій за останні два роки 09:41 920 окупантів ліквідовані протягом доби 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 16 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 16 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:52 У Коордштабі відбулася онлайн-зустріч з об’єднанням родин бійців 46-ої окремої аеромобільної бригади 17:30 Лука Нетяга виборов бронзову нагороду на чемпіонаті світу з дзюдо 2024 17:00 Заховався на ніч у крамниці: на Житомирщині поліція охорони затримала причетного до крадіжок чоловіка 16:20 Холодно, вітряно, з дощем і мокрим снігом - погода на тиждень 16:00 Дві ДТП і чотири травмованих - у Брусилові і Тетерівці photo_camera 15:42 Захворюваність на грип і ковід зменшилась в порівнянні з попереднім тижнем на 10% 15:40 У Житомирі прибрали зелені зони та громадські простори photo_camera 15:39 Очільника природного заповідника «Древлянський» викрили на «кришуванні» незаконних порубок у забруднених радіонуклідами лісах 15:20 27-річний киянин загинув у ДТП на Звягельщині 15:00 12 років за гратами: вирок 17-річному парубку, який безпричинно задушив односельчанку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up