Житомирська влада оголосила будинок, який належить власникам квартир, комунальною власністю міста

Житомирська влада оголосила будинок, який належить власникам квартир, комунальною власністю міста
В. о міського голови Любов Цимбалюк зустрілася з мешканцями житлового будинку по вул. Корольова, 48, аби з перших вуст дізнатися про проблеми, які хвилюють людей.

У зустрічі також взяли участь в. о. начальника  управління житлового господарства Житомирської міської ради  Ірина Ярош та директор ТОВ «КомЕнерго-Житомир» Юрій Антіпов.

Під час спілкування з мешканцями будинку було обговорено стан будинку та благоустрій прибудинкової території. Житомиряни розповіли про наболілі проблеми, зокрема, відключення води через порив водогінних мереж, протікання даху, неналежного стану підвалів, каналізації та комунікації, а також висловили прохання щодо облаштування прибудинкової території.

За результатами зустрічі в. о. міського голови дала доручення  управлінню житлового господарства  взяти будинок на контроль з метою приведення в належний стан та провести робочу нараду щодо опрацювання проблемних питань.

Відео дня

Звертаючись до людей, Любов Цимбалюк зазначила, що їхні проблеми не залишаться поза увагою.

Будинок по вулиці Корольова, 48 є у комунальній власності міста та знаходиться на балансі КВЖРЕПу №13. Послуги з утримання будинку та прибудинкової території надає ТОВ "Керуюча компанія "КомЕнерго-Житомир".

За повідомленням Житомирської міської ради

Довідка

  • Власникам квартири у дво- або багатоквартирному житловому будинку належать на праві спільної сумісної власності приміщення загального користування, опорні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання за межами або всередині квартири, яке обслуговує більше однієї квартири, а також споруди, будівлі, які призначені для забезпечення потреб усіх власників квартир, а також власників нежитлових приміщень, які розташовані у житловому будинку. (Ст.382 ч.2 ЦКУ)
  • Власники квартир багатоквартирних будинків та житлових приміщень  у  гуртожитку є співвласниками допоміжних приміщень у будинку чи гуртожитку, технічного обладнання, елементів зовнішнього благоустрою  і зобов'язані  брати участь у загальних витратах, пов'язаних з утриманням будинку і прибудинкової території   відповідно до своєї частки у  майні будинку чи гуртожитках. Допоміжні приміщення (кладовки,  сараї  і  т. ін.) передаються у власність квартиронаймачів  безоплатно і окремо приватизації не підлягають. (ст.10 ч.2 Закону «Про приватизацію державного житлового фонду»)
  • Допоміжні приміщення (підвали,  сараї, кладовки, горища, колясочні і т.ін.)  передаються  безоплатно  у  спільну  власність громадян   одночасно з приватизацією ними квартир (кімнат у квартирах) багатоквартирних будинків. Підтвердження права власності на допоміжні приміщення не потребує здійснення додаткових дій, зокрема створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, вступу до нього (п.1.1 рішення КСУ від 2 березня 2004 року)
  • В аспекті конституційного  звернення  положення  пункту  2 статті  10  Закону  України "Про приватизацію державного житлового фонду" від 19 червня 1992 року N 2482-XII ( 2482-12 )  зі  змінами необхідно розуміти так, що власники квартир дво- або багатоквартирних житлових будинків та житлових приміщень у гуртожитку, незалежно від підстав набуття права власності на такі квартири, житлові приміщення, є співвласниками допоміжних приміщень у будинку чи гуртожитку, технічного обладнання, елементів зовнішнього благоустрою. (п.1 рішення КСУ від 9 листопада 2011 року)

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області 11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up