Житомирська райрада виділила землю авіакомпанії, щоб та побудувала аеропорт

Житомирська райрада виділила землю авіакомпанії, щоб та побудувала аеропорт
У четвер, 26-го березня, Житомирська районна рада проголосувала за виділення землі біля села Глибочиця під майбутній аеропорт.

Про це на своїй сторінці у фейсбук написала голова райради Тетяна Парфентієва.

«Аеропорту "Житомир"- бути!!! Сьогодні депутати Житомирської районної ради затвердили погодження на проект регіонального масштабу!!! З перервою, емоціями, повторним голосуванням... Оскільки інтереси фракції свобода розійшлися з думкою, що нам потрібні 500 робочих міст, податки, надходження за оренду землі», - пише Парфентієва.

У коментарях до публікації вона пояснює, що депутати від ВО «Свобода» не голосували, бо з ними не радилися щодо виділення 57 га земель запасу Глибочицької сільради.

Відео дня

«Сільський голова Сергій Сокальський захищав проект, оскільки податок на землю - джерело поповнення місцевого бюджету (близько мільйона грн), а компетенція районної ради затвердити нормативно-грошову оцінку, від якої цей податок нараховується. Головний аргумент, аби не підтримати проект регіонального розвитку такий і був- з нами не радились. Р. S. Інвестор на протязі 5 років намагався зайти в наш регіон, такса була 25 млн зразу і потім щомісяця певна сума, за цей час побудовано аеропорти Одеси, Херсона, Донецька», - пише голова Житомирської райради.

Ввести в експлуатацію аеропорт «Житомир» планують в кінці травня цього року. Представники авіакомпанії «ЯнЕйр» зазначають, що після відкриття летовища, з Житомира будуть здійснюватись польоти всередині країни: вже влітку двічі на тиждень плануються рейси на Одесу. Згодом, після отримання необхідного сертифікату, житомирський аеропорт отримає статус міжнародного.

За матеріалами Житомир.info

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up