Як Кабмін знущається з житомирських підприємців? Відео. Фото

Як Кабмін знущається з житомирських підприємців? Відео. Фото
На вулиці Яна Гамарника, біля входу до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, ще з 8 ранку людно. Черга збирається вдосвіта, бо 25 травня спливає термін для подачі форми № 4, в ній треба вказувати інформацію про кінцевих бенефіціарних власників.

У натовпі – директори, власники і бухгалтери приватних підприємств Житомира. Усі вони залишили свої справи і вже кілька днів стоять у черзі. Якщо не встигнуть подати документи вчасно – доведеться платити штраф.

У листопаді 2014 року були внесені зміни в законодавство про реєстрацію юридичних осіб, передбачені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодонабувачів юридичних осіб та громадських діячів». Однак форму, згідно з якою треба було здавати дані, затвердили тільки у квітні.

«15 квітня офіційно ця форма була опублікована на сайті мінюсту. Закон прийнятий в грудні, багато людей про це взагалі не знали, починають дізнаватися, хтось комусь передає. До 25-го числа ми маємо подати  цю форму звітності. Якщо ні – з 25 числа починають нараховуватись штрафи до 11-ти тисяч гривень. В день реєстратори приймають 58-60 людей в залежності від того, скільки чоловік працює», - розповідає директор приватного підприємства Юрій Хотинський.

Відео дня

«Сьогодні у списку вже 359 чоловік. Вони зможуть подати документи, мабуть, у суботу. Понеділок – останній день. Ну, хто так робить? Хто приймає такі закони, дає термін у тиждень? Крім того, у них вся ця інформація вже є», – нарікає головний бухгалтер підприємства Олена Терещенко.

«Ще з минулого тижня про четверту форму ми взагалі не знали, нам треба було подати іншу форму – шосту. Ми могли б у той день здати ще цю четверту форму, але не було взагалі, ніхто не говорив. На інформаційних стендах не було нічого. Третю добу стоїмо, щоб подати четверту форму», - скаржиться бухгалтер приватного підприємства Ірина Грибан.

У вестибюлі влаштували імпровізовану прохідну. За списком пропускають тих, чия черга наближається. Далі потрібно постояти ще у двох чергах, лише після того отримати талончик у терміналі і дочекатися, доки твій номер з’явиться на екрані.

Начальник відділу пояснює: роблять усе, аби приймати якомога більше людей. Працюють без обідніх перерв і у суботу.

«Вся ситуація виникла через те, що у нас внесли зміни до закону України про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, який зобов'язує внести до 25.05 встановлені терміни конкретні кінцевих беніфіціарних власників юридичних осіб. Це не стосується тільки політичних партій, торгово-промислових палат, творчих спілок, адвокатських об'єднань, державних органів, органів місцевого самоврядування, державних і комунальних підприємств. Встановили дуже великі штрафні санкції. Від 5100 до 8500 грн.», - зазначила начальник відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Житомирського міського управління юстиції Галина Аврамчук.

Електронна подача цих документів законом не передбачена. Підприємцям, які не хочуть стояти у чергах, радять поштою надсилати реєстраційні картки з нотаріально завіреним підписом.

Вже коли сюжет готувався до виходу, Галина Аврамчук повідомила Житомир.info, що Міністерство юстиції готується продовжити термін подачі форми № 4 на 4 місяці.

Previous Next

За матеріалами Житомир.info

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up