Волонтери привезли в Житомирській військовий госпіталь коровай, пиріжки, овочі, сир і сметану. Фото

Волонтери привезли в Житомирській військовий госпіталь коровай, пиріжки, овочі, сир і сметану. Фото
Представники громади села Почуйки Попільнянського району 29 липня завітали з гостинцями до Житомирського військового госпіталю. Жінки розповідають, що увесь рік допомагали хлопцям на передовій, а тепер вирішили провідати і поранених бійців.

Для них зібрали усе найкраще і найсмачніше, а головне - домашнє. До роботи приєднувалися, хто чим міг. Розповідають, що пальне для поїздки надав керівник ПСП "Україна" Анатолій Пащенко. Волонтерам також передав борошно, цукор, олію і навіть поділився рецептом улюблених пирогів, які готує його дружина. Також наполіг, аби хлопцям у госпіталь привезли ще й запеченого сала і м'яса.

Попередньо в селі розмістили оголошення про намір поїхати у військовий госпіталь із закликом зібрати продукти. Селяни несли овочі з власних городів - моркву, огірки, помідори. Частину з них волонтери передали на кухню госпіталю, а також приготували для хлопців моркву по-корейськи.

Не обійшлося і без домашньої молочної продукції - сир, сметану та свіже молоко рознесли по усіх палатах, аби нагадати бійцям смак рідного дому, адже переважна кількість мобілізованих саме із сільської місцевості.

Відео дня

На десерт жінки приготували млинці, абрикоси, сік і фірмові пироги, а ще привезли коровай, який спекли найстарші волонтерки - Роза Цірук та Марія Онопрієнко. Саме ці невтомні бабусі, яким уже за 80, постійно трудяться біля печі і через свої пироги передають військовим у зону АТО, а тепер і в госпіталі, усе своє тепло. Для них важливо, аби всі повернулися з війни живими.

Коштами для поїздки і придбання продуктів волонтерам також допомогла місцева школа, де проводили благодійний ярмарок. Зокрема, директор начального закладу Василь Капусняк разом із учнями та колегами постійно організовує акції та відгукується на прохання підтримати захисників України.

У селі не приховують, що усі їхні наміри в правильне русло направляє священик УПЦ КП о. Михайло, який неодноразово возив допомогу на Схід. Його називають своїм світлоносцем, адже втілює усі Божі заповіді. Перед кожним виїздом він спілкується з громадою та озвучує потреби військовослужбовців, а потім усі зібрані речі, продукти і відремонтовану техніку доставляє у зону АТО.

Отець Михайло разом з волонтерами приїхав у Житомирський госпіталь, де благословив бійців, що перебувають на лікуванні.

До слова, у Почуйках та загалом Попільнянському районі підтримують своїх поранених земляків. Інформацію про них збирають  та поширюють серед людей з метою збору коштів на лікування військових.  Так само не забувають шанувати пам’ять тих, хто загинув у східних регіонах, захищаючи мир і спокій іншої частини країни. Їх портрети встановив у церкві о. Михайло, а також на честь героя перейменували одну із вулиць.

Previous Next

Юлія Демусь

За матеріалами Першого житомирського

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up