Влада каже, що створює умови для євроінтеграції Житомирщини

Влада каже, що створює умови для євроінтеграції Житомирщини
Свідченням позитивної динаміки експортних операцій підприємств Житомирської області з європейськими партнерами є те, що протягом січня-жовтня 2014 року експорт товарів до країн Європи зріс на 38%, у тому числі до країн ЄС – на 42%.

Проводяться різноманітні зустрічі з підприємцями, семінари, під час яких обговорюються напрями диверсифікації експорту продукції та пріоритетні напрями співпраці з країнами ЄС. Саме це питання порушувалося під час робочої наради за участю представників органів виконавчої влади та провідних підприємств області 5 вересня 2014 року. Також на нараді було розглянуто питання щодо ризиків, пов’язаних із впливом на економіку області обмежень з боку Російської Федерації щодо експорту української продукції, та перспективних напрямів налагодження співпраці з країнами Європейського Союзу в контексті євроінтеграційного вектора України, підписання Угоди про асоціацію та введення в односторонньому порядку режиму тарифних преференцій. За підсумками наради проведено роботу з інформування підприємств області про переваги та механізми торгівлі з країнами Європейського Союзу відповідно до проходження погоджувальних процедур, необхідних для виходу на європейський ринок.

Наприкінці травня облдержадміністрацією спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України проведено семінар на тему: «Доступ товарів вітчизняного виробництва до ринку ЄС в рамках автономних преференцій та майбутньої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Технічні вимоги до продукції, яка експортується на ринок ЄС» за участю представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, бізнес-кіл області та засобів масової інформації. У ході семінару розглянуто питання про стан торговельно-економічного співробітництва області з країнами-членами Європейського Союзу, здійснено огляд та відмічено ключові аспекти зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом, обговорено шляхи вдосконалення технічного регулювання в контексті зони вільної торгівлі, мету, зміст та складові Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Зокрема, було опрацьовано інформацію щодо перспектив торгівлі у рамках автономних тарифних преференцій, розглянуто основні положення Угоди та порядок її імплементації.

За повідомленням прес-служби Житомирської облдержадміністрації

Відео дня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up