У Житомирі за комунальні послуги членів сімей загиблих учасників АТО розраховуватимуться платники податків

У Житомирі за комунальні послуги членів сімей загиблих учасників АТО розраховуватимуться платники податків
Депутати міської ради внесли зміни до рішення міської ради «Про звільнення від сплати комунальних послуг учасників АТО, членів їх сімей та сімей загиблих», а також затвердили у новій редакції Положення про порядок звільнення членів сімей загиблих від сплати за комунальні послуги.

Відтак, визначено механізм здійснення звільнення від сплати за житлово-комунальні послуги (крім електро- і  газопостачання ) членів сімей загиблих. За новими змінами, визначено, що від сплати за житлово-комунальні послуги звільняються члени сімей загиблих.

"На державному рівні законодавство звільняє учасників бойових дій від сплати за житлово-комунальні послуги 75%, а члени сімей загиблих залишилися недозахищеними державою, - говорить Вікторія Краснопір, начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради. - При наявності посвідчення членів сім’ї загиблого, держава звільняє від сплати ї за житлово-комунальні послуги тільки на 50 %. Тому ще 50 %  має взяти на себе міська рада. У разі якщо члени сімей загиблих ще не мають таких посвідчень, тобто вони в стадії оформлення, то дана категорія  звільнятиметься від сплати за житлово-комунальні послуги на 100% за кошти міського бюджету".

Отже, Комплексною міською цільовою програмою соціального захисту населення на 2016-2020 роки та міським бюджетом на 2016 рік передбачено звільнення від сплати за житлово-комунальні послуги (крім електропостачання та газопостачання) членів сімей загиблих учасників АТО. Таких сімей у Житомирі 36. У  міському бюджеті на 2016 рік передбачено 500 тис. грн для відшкодування пільг.

Відео дня

Наприкінці року управління праці та соціального захисту населення міської ради направило лист до керівництва підприємств «Житомиргаз» та «Житомиробленерго» з проханням підтримати ініціативу звільнення членів сімей загиблих від послуг, які надаються даними підприємствами. Однак керівництво «Житомиробленерго» у листі зазначило, що дану ініціативу вони підтримують, але  згідно відповідних нормативних документів, які регламентують надання населенню послуг з електричної енергії,  звільнити  можна тільки тих, яким пільга надана державою.

Саме тому за ініціативою депутатів міської ради управління праці та соціального захисту населення має підготувати звернення від  депутатів до  даних суб’єктів господарювання  з тим, щоб внести зміни в законодавство, які б давали право надавати знижку, якщо пільги встановлено не тільки законодавством , а й органами місцевого самоврядування.

Вікторія Краснопір відмітила, що у Комплексній міській програмі соціального захисту населення на 2016 – 20120 роки  розділ, який стосується соціального захисту учасників АТО та сімей загиблих, практично весь складений за пропозицією саме цих категорій.  Міська рада підтримує всі починання щодо покращення соціального захисту військовослужбовців АТО та членів сімей загиблих.

Управління по зв’язках з громадськістю Житомирської міської ради

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up