У Житомирі вкладникам Фідобанку видають не більше 300 гривень на руки

У Житомирі вкладникам Фідобанку видають не більше 300 гривень на руки

У відділенні «Фідобанк» у Житомирі 19 травня аншлаг – люди намагаються отримати хоча б частину своїх грошей, оскільки жоден інший банк їх не обслуговує, а на руки видають не більше 300 грн.

Останні кілька днів у мережі регулярно з’являється інформація про те, що «Фідобанк» опинився на межі банкрутства.

На офіційному сайті установи 18 травня з’явилося звернення до клієнтів, у якому йдеться, що на початку тижня в Фідобанку з’явилися ознаки незначного розриву ліквідності, який не складав для діяльності банку істотного ризику. «Багатоканальний інформаційний тиск на клієнтів банку через особисті дзвінки, форуми та ЗМІ призвів до різкого одномоментного відтоку коштів з рахунків клієнтів за останню добу, що погіршило ситуацію. Внаслідок цього на даний момент банк переживає труднощі зі своєчасним виконанням операцій клієнтів. Керівництво банку докладає усіх зусиль для вирішення ситуації і стабілізації роботи банку. Приносимо вибачення за ситуацію, що склалася», – йдеться у повідомленні.

Однак уже вчора, 18 травня, клієнти банку не змогли через мережу Інтернет перевести гроші на інші рахунки. У результаті, як розповіли вкладники банку в черзі, у декого гроші «зависли» невідомо де – з рахунків «Фідобанку» вони пішли, однак на інші рахунки так і не надійшли.

Відео дня

У мережі поширена інформація про те, що банкомати інших фінустанов перестали видавати готівку з карток Фідобанку. Як видно з чеків, подібні операції перестали бути доступними з 13:49, 17 травня. Зокрема, операції з видачі готівки були відхилені в банкоматах Укргазбанку, Райффайзен Банк Аваль і Приватбанку.

«Я думаю, що про закриття банку дізналися не в останній день, а раніше. І тим не менше продовжували заключати з ним договори. У Луцьку відділення працює вже 10 років, тому там йому довіряють, а тут? Говорили, що люди просили поміняти банк, проте їм відмовили, мовляв, компанія «Kromberg&Schubert» співпрацює лише з одним банком», – розповідає  вкладниця Фідобанку Оксана.

«У нас ті, хто прийшли на «Kromberg&Schubert» першими, крпистуються Приватом, Укрсоцбанком… Серед моїх знайомих декому надавали право обрати банк», – додає  її колега Тетяна.

Також у черзі журналістам «20 хвилин» розповіли, що з п’ятниці банк вже не обслуговував юридичні особи і «Kromberg&Schubert», щоб гроші не пропали, кинув їх людям на картки як аванс.

Наразі невідомо, що відбуватиметься з коштами людей далі. Згідно закону, повернення грошей гарантується Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, згідно статуту якого відшкодовує кошти в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше суми граничного розміру відшкодування коштів за вкладами, встановленого на дату прийняття такого рішення, незалежно від кількості вкладів в одному банку. Згідно з  Законом сума граничного розміру відшкодування коштів за вкладами не може бути більшою 200 000 гривень.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up