У Житомирі подорожчає вартість проїзду

У Житомирі подорожчає вартість проїзду
Майже півтори години у прес-центрі міської ради тривали обговорення щодо підвищення тарифів на проїзд в маршрутних таксі.

Сьогодні у Житомирі окрім комунального транспорту вулицями міста курсують автобуси з різною пасажиромісткістю, обслуговують їх 22 перевізники. Зустріч представників громади, влади та самих перевізників була напруженою через різні думки. Перевізники воліють підвищити вартість проїзду в маршрутках і приводять, за їх словами, обґрунтовані суми. Серед пропозицій було озвучено підняття тарифу до 4 грн. 50 коп. і навіть до 5 грн.

В.о. міського голови Любов Цимбалюк вислухала всі пропозиції та зауважила, що не буде вносити до виконавчого комітету пропозиції щодо збільшення  вартості проїзду більше ніж на 50 копійок, але й таке підвищення ціни має призвести до покращення якості наданих  послуг:

«Ми почули думку як житомирян, так і перевізників, вони насправді дуже різні – ці думки. Зважаючи на ту ситуацію, яка сьогодні є в державі, зрозуміло, що не може бути і розмови про те, щоб підняти тариф до такого рівня. Я впевнена: ні житомиряни, ні всі українці сьогодні не в змозі платити таку ціну. Тому просила і прошу сьогодні всіх поставитися з розумінням, хоча насправді ціна на пальне піднялась високо та перевізники теж десь на межі».

Відео дня

Обговорення закінчилось на домовленостях, що збільшення тарифу відбудеться  не більше ніж на 50 копійок. Любов Володимирівна висловила сподівання на підтримку виконавчого комітету, де саме будуть затверджувати остаточний тариф на перевезення в маршрутках,  і всі проголосують за прийнятну та адекватну ціну для житомирян:

«Поки що своїм трамвайно-тролейбусним управлінням ми не в змозі перекрити всі перевезення в місті Житомирі. Але сподіваємось, що скоро все змінеться. Вже виділені кошти і міською, і обласною радами, оголошений тендер на закупівлю тролейбусів. Коли вже все це відбудеться, ми зможемо менше використовувати приватні перевезення, а наше комунальне управління зможе це зробити».

Любов Цимбалюк наголосила,  що за підвищенням якості  послуг  міських  перевезень мають слідкувати усі житомиряни. Саме від їх пильності залежить підвищення комфорту у маршрутних таксі: «Житомиряни мають відстоювати свої права споживача послуги».

Начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Клинчук зазначив, що житомиряни, які користуються маршрутним таксі, повинні робити зауваження водіям в разі, коли вони палять, розмовляють по мобільному телефону, слухають голосно музику та ін.: «Якщо ж на зауваження пасажира водій не реагує, варто звернутися на гарячу лінію управління транспорту та зв’язку за номером 47-07-09 та залишити свою скаргу».

За повідомленням Житомирської міської ради.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (6)
  • Галя

    Якби не звільнили Кізіна, вони б боялися!

    Галя reply Галя

    Вони б так не диктували ціни
  • Pshebelskiy Yuzik

    Треба відновлювати ТТУ, а маршрутки взагалі з центра убрати!
  • Александр Грабчук

    пускай себя возят за такую цену... Я потом увижу пустые маршрутки, и как их нанятые водители будут бунтовать...
  • Коля с Полевой

    Ребята, а вы не хотите наконец обязать водителей давать билеты пассажирам? Сколько они будут возить "воздух"?

    Пусть платят налоги.

    Не хотят ездить? Пусть валят на хер.

    Если провести честный тендер на маршрут, найдутся перевозчики.

    lakrimosaiv reply Коля с Полевой

    погоджуюся!!!!!! Крім того, вічний шансон, куріння на кінцевих зупинках, ненормативна лексика одне з одним і т д. Маршрутки часто майже розсипаються від своєї старості. Ми що худоба?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up