У школи Житомира закупили комп’ютери лише «на папері», міліція розслідує

У школи Житомира закупили комп’ютери лише «на папері», міліція розслідує
По матеріалам працівників Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС розпочато кримінальне провадження за фактом закупівлі для навчальних закладів обласного центру комп’ютерів.

Оперативники з’ясували, що техніку придбали лише на папері, але при цьому було реально сплачено майже 380 тисяч гривень бюджетних коштів.

Близько сотні комп’ютерів відповідно до укладених договорів між управлінням освіти Житомирської міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю планувалось отримати ще наприкінці 2013 року. Проте навіть у квітні 2014 року техніка у навчальні заклади так і не надійшла.

- У ході проведення перевірки встановлено, що посадові особи, зловживаючи службовим становищем та всупереч реальній ситуації, у грудні 2013 року підписали документи про отримання техніки. Насправді її постачання не було, – прокоментував начальник УМВС України в Житомирській області Юрій Демяненко на нещодавній прес-конференції.

Відео дня
style="text-align: justify;"> Загалом відповідно до укладених договорів до управління освіти Житомирської міської ради від підприємства-постачальника повинно було надійти 95 комп’ютерів, 5 системних блоків та 4 багатофункціональні пристрої. Однак ні на момент оформлення підтверджуючих накладних, ні пізніше жодної одиниці офісної чи навчальної апаратури так і не з’явилось.

Нині за встановленим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

Досудове розслідування триває, у його ході будуть встановлені конкретні особи, причетні до розкрадання бюджетних коштів.

За повідомленням СЗГ УМВС України у Житомирській області.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:44 Під час виконання бойового завдання героїчно загинув житомирянин Олександр Павлюк 15:39 У Житомирі у квітні триватиме міська весняна толока - приєднуйтесь до прибирання у місті 15:21 Упродовж доби на Житомирщині ліквідовано 15 пожеж у природних екосистемах на загальній площі майже 17 га photo_camera 15:00 Алгоритм отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up