Проти керівників заводу продтоварів порушили кримінальну справу

Проти керівників заводу продтоварів порушили кримінальну справу
Державний завод продовольчих товарів виробляв і продавав спирт як компонент моторного палива.

Завод продтоварів, що працює в Андрушівському районі Житомирської області, виробляє та продає флегмовий компонент ректифікації зневоднений (ФКРЗ) і компонент моторного палива альтернативний (КМПА) фірмі, що постачає заводові давальницьку сировину для цієї продукції.

Співробітники Державної фіскальної служби відібрали зразки ФКРЗ та КМПА та провели їх дослідження у Спеціалізованій лабораторії з питань експертизи та досліджень ДФС.

Експертиза встановила, що в цих продуктах з концентрацією спирту не менше 90% присутня лише денатуруюча добавка (бензин) з масовою часткою менше 1%, отже ця продукція класифікується як спирт етиловий.

Відео дня

Відповідно до вимог Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТЗЕД), денатуруючі засоби та їх концентрація визначається національним законодавством.

В Україні визначення денатуруючих засобів визначено Постановою Кабінету Міністрів України від 29.08.02 №1266 "Про затвердження порядку визначення виробників і покупців спирту та здійснення контролю за його обігом", в якій ідеться: "для денатурації обов'язково використовується не менш як дві денатуруючі добавки та один барвник". Бензин є денатуруючою добавкою з масовою часткою не менш як 1%, верхня межа частки денатуруючих добавок у Постанові відсутня.

Таким чином, у 2014 році посадові особи держпідприємства  ухилились від сплати акцизного податку на суму 4,5 млн. грн.

Щодо них та службових осіб фірми-замовника слідчі ДФС порушили кримінальне провадження за фактом порушення податкового законодавства, передбаченого ч.3 ст.212 Кримінального кодексу.

За повідомленням прес-служби Державної фіскальної служби України

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up