Працівники житомирської державної міграційної служби перейшли усі межі: хлопають дверима, кричать, принижують відвідувачів і журналістів

Працівники житомирської державної міграційної служби перейшли усі межі: хлопають дверима, кричать, принижують відвідувачів і журналістів
Як пише Українська правда, Верховний суд закрив тему ціни закордонного паспорта: 170 гривень.

30 липня Державна міграційна служба у Житомирській області, що по вулиці Львівська, 5, порушуючи Закон про в’їзд та виїзд, не прийняла документи у житомирянки, яка хотіла отримати паспорт за 170 гривень. Відмову про неприйняття документів також писати не захотіли: ні інспектор, ні начальник.

В процесі переговорів, відбулися досить палкі дискусії між державними службовцями та представниками преси.

Так, інспектор Конончук взагалі вигнала зі свого кабінету, а начальник  Станіслав Клочко перейшов до прямих принижень журналіста «20хвилин».

Відео дня

Розмова з начальником (повна версія):

Діалог:

-           Я журналіст. Мене звати Ірина. Представляю газету 20хвилин. Ми відповідно законодавства хочемо отримати паспорт за 170 грн. і не сплачувати додаткові платежі?

-           Відповідно якого Закону? Тоді я вам його видам?

-           Ви ж працівник митної служби.

-           Таки вийшли звідси.

-           Що означає вийшли?

-           Вийшли не заважайте працювати. І до побачення.(Розвертається, демонстративно відкриває двері і хлопаючи ними виходить сам. Повертається). Йдемо до мене в кабінет.

-           Ви пишете заяву з прохання видати паспорт за 170 гривень. Я згідно законодавства напишу протягом 10 днів вам відповідь.

-           В інакшому випадку доведеться звертатися в міліцію чи в прокуратуру.

-           Якщо ви журналіст, то ви не орієнтується. Міліція немає жодного відношення.

-           Навіть на те, що ви не приймаєте документи,і що перед нами як працівник державної служби хлопаєте дверима і пішли?

-           Перед тим як ставити себе в незручне положення як журналіста, то…

-           Не потрібно мене принижувати, я свою роботу добре знаю, давайте ви виконуйте свою відповідно законодавства?А то всі погані, всі не розумні.

-           Я вам скажу. Ми працюємо згідно законодавства. Якщо буде нам вказівка видавати паспорт безкоштовно, буде так. Ми керуємося постановою Кабміну. І це усі обов’язкові платежі.  У нас уже стільки було з редакцій, з газет, з Демократичного альянсу, повірте ми трохи втомилися. Ми ці гроші собі не беремо. Ви знаєте, що робиться у нас в країні. Ви знаєте куди ці кошти йдуть.

-           Якби Ви втомилися ви не вдавалися до принижень та хлопань дверима.

-           Я прошу вибачити, це ні в якій мірі не приниження. Ви трохи молода. Щоб ви працювали на роботі. І вам щодня по 5 разів приходили псували нерви ні за що, за те, що ти добросовісно виконуєш свою роботу. Ото трошки поживіть, попрацюйте, ви тоді побачите. Можна подивитися Ваш паспорт?

-           Навіщо вам мій паспорт, в мене є службове посвідчення. Я можу показати лише його.

-           Боже, боже це ви журналіст. Як мені у віці на таке дивитися?

-           Ви думаєте так можна спілкуватися,якщо я молодша? Крім того, я ще жінка.

-           Ви ведете себе!

-           Як?

-        Непрофесійно.

-           Добре.

-           Ви професійно себе веде, хлопаючи дверима.

-        З вами все зрозуміло, ви на одному зациклилися. Я вийшов і закрив двері. Ви ж більше нічим не можете апелювати.

- Вам продиктують, як написати заяву. Вона дається мені. Я її підписую. І вона реєструється в журналі звернення громадян. Протягом 10 днів даю відповідь.

Зрештою, на пропозиції начальника складати заяви, юристи повідомили, що писати нічого не потрібно. Міграційна служба забов'язана в обов'язковому порядку прийняти документи. Таким чином, відвідувач повернулась повернулась в кабінет інспектора разом з журналістом. Державинй працівник почала кричати, що не хоче, щоб її знмали. Інспектор взяла ключі, всіх вигнала з кабінету, докменти жінки зі столу поклала в коридор і закрилася.

Ось такий паспорт за 170 гривень.

Журналісти та юристи  «20хвилин» звертатимуться за такі дії в Прокуратуру та міліцію, хоч і начальник міграційної служби вважає це «глупо» і «непрофесійно».

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up