Плюси та мінуси приватних ВЖРЕПів

Плюси та мінуси приватних ВЖРЕПів
Покращення якості послуг, податки в міську казну, запровадження нових можливостей, які дають змогу зекономити – це далеко не весь перелік можливостей, які реалізовуються саме приватними ВЖРЕПами Житомира.

Про плюси та мінуси приватних ВЖРЕПів розповідає керівник приватного підприємства «ВЖРЕП № 4», депутат Житомирської міської ради Володимир Тичина. Народний обранець вважає своїм прямим обов’язком  звітувати перед громадою за свою роботу та діяльність.

Пане Володимире, у Житомирі Ваше ПП «ВЖРЕП № 4»  надає послуги мешканцям району Крошні більше п’яти років. Цієї осені ще кілька КВЖРЕПів також стали приватними. Які переваги співпраці для житомирян з приватними ВЖРЕПами?

Наша мета: надавати якісні послуги за помірні ціни. Все пізнається в порівнянні. Не хочу говорити мовою емоцій, а люблю статистику та факти. Про те, що ПП «ВЖРЕП № 4» надає якісні послуги свідчать дані КП «Міський інформаційний центр Житомирської міської ради».

Відео дня

Так, за 9 місяців цього року наше підприємство має найменшу кількість звернень громадян. Їх всього 55, при тому, що ми треті по величині за кількістю особових рахунків серед тринадцяти інших підприємств, які обслуговують житло.

Це означає, що чим більший КВЖРЕП, тим, ймовірніше, на нього б мали більше скаржитися?

Так, для порівняння деякі інші ВЖРЕПи, щоправда комунальні і навіть вдвічі менші за нас, звернень мали більше 300. А аналогічний нашому підприємству – майже 900, тобто в 16 разів більше скарг.

Цифри – це певна річ добре, але, що виконано на практиці?

Приватному ВЖРЕПу легше планувати свої витрати на обслуговування будинків. Уявіть собі, нам вдалося відремонтувати утричі більше площ покрівлі, ніж заплановано. А саме: при плані 1000 кв. м. за рік, виконано більше 3 000 кв. м. І так п'ять років поспіль. При тому, що виконання робіт в таких об'ємах не входить у наші обов'язки.

Козирки над входами у під’їзд – це обличчя будинку. Вони, як правило, в аварійному стані в Житомирі. На тій території, яку ми обслуговуємо, ми відремонтували 55 козирків в 12 житлових будинках.

 Як Вам вдається домогтися такої великої кількості ремонтів? На чому підприємство заробляє?

Ми не лише беремо на себе відповідальність, а й активно залучаємо користувачів послуг бути не просто споживачами, а відповідати за те майно, яке далі дверей їхніх квартир. Тобто, ми зробили ремонт покрівлі козирка, а мешканці пошпаклювали, побілили, пофарбували входи в під'їзди та фасади будинків з наданих КВЖРЕПом матеріалів.

Це важливо, адже, що безкоштовно – те не цінується. Якщо ж ти вклав душу у свою працю, то шкода руйнувати.  

Що означає «інша система оподаткування» та які переваги від того для житомирян?

Наше підприємство є платником єдиного податку – 7 % сплачує  до місцевого бюджету. Комунальні ж підприємства сплачують ПДВ у розмірі 20 % до Держбюджету, які фактично не можна відслідкувати. Відповідно, усі новостворені приватні ВЖРЕПи мають знизити тарифи мінімум на 10-15 %.

Ми, на відміну від інших, так і зробили. Також приватне підприємство сплачує орендну плату до місцевого бюджету, наповнюючи тим самим бюджет міста, а це і розвиток його інфраструктури, і покращення, і благополуччя та привабливість міста.

Щодо економії, як користувачі Ваших послуг можуть заощаджувати?

Приватна форма власності дає більше можливостей для винаходження інших джерел доходів. Ми пропонуємо цікаві пропозиції користувачам.

Для того, аби підприємство розвивалося, ми запровадили роздільне збирання вторинної сировини. Згодом запропонували житомирян унікальну можливість економити – це здавати вторинну сировину у рахунок квартплатні.

Чому комунальні ВЖРЕПи цього не запроваджують?

Якби всі пішли нашим шляхом  і придумали свої іновації, то житомиряни не скаржилися б на послуги. Але комунальні ВЖРЕПи, по-перше, надзвичайно залежні від умов, які диктує держава. До того ж, вони не звикли сильно напружуватися, бо знають, що в будь-якому випадку гроші з бюджету колись будуть. Вони не живуть тими амбіціями, які має приватний бізнес.

Я не кажу, що я благодійник, я просто зацікавлений у тому, аби люди знали, за що сплачують послуги і були мотивовані берегти свою ж працю та гроші.

Скажіть чесно, Ви нехтуєте своїми обов’язками перед владою, будучи не підпорядкованими їй? Зловживаєте цим?

У нас є контракт і є умови. Не все так просто. Ми навпаки зацікавлені у якісній роботі, бо залежні від мешканців та їхньої своєчасної сплати. Навіть самі займаємося тим, аби змусити боржників платити.

Виконавча служба поки бездіє, а борг вже становить 1мільйон 307 тис. грн. Тому нам довелося подати виконавчу службу до суду щодо стягнення з неї 300 тисяч грн.

Тим не менш, приватним ВЖРЕПам не дають дотації з бюджету та допомогу для придбання техніки. Ми навіть самі робимо капітальні ремонти.

Якщо Ви такі ефективні, чому в колишньої влади не змогли виграти конкурс?

Успішних не люблять. Нас намагалися довести до банкруту та виштовхнути з ринку. Тим не менш, є рішення двох судів, які я Вам передаю, про те, що ці дії були незаконні. Нині підприємство успішно працює і надає послуги мешканцям району Крошня. А про наші успіхи  свідчать неодноразові відзнаки. До того ж, цього вересня при новій владі і при об'єктивних конкурсах, ми виграли конкурси на обслуговування житла на територї Крошні на 10 років, а з вивезення сміття на 5 років.

Як Ви допомагаєте мешканцям, як депутат Житомирської міської ради? З чим вони можуть до Вас звертатися та куди?

Мій округ – це в основному приватний сектор, де три основні проблеми: освітлення, стан доріг, відсутність водопостачання та каналізації. Ми встановили сучасне освітлення більш як на півтора десятках вулицях та провулках. На багатьох вулицях виконаний поточний ремонт, а саме: підсипка щебнем-відсівом та їх грейдування.

По вулиці Северина Наливайка провели водопостачання та водовідведення, планується проведення капітального ремонту асфальтування. По вулицям Нова та провулок Андріївський ці роботи проводяться нині. 

За проханнями мешканців я підготував понад 250 звернень різного характеру і більша частина з них задоволена. Це і матеріальна, і соціальна, і виробнича допомога.

Що побажаєте житомиряни до Новорічних та Різдвяних свят?

Житомиряни заслуговують на те, аби жити в чистому та затишному місті. Для цього потрібно працювати з кращими.  Важливо, аби у  кожного з нас з’являлося все більше розуміння, що лише разом ми можемо домогтися покращення нашого життя.

Ми плануємо у Новому році прожовжувати надавати якісні послуги за помірні ціни. Тому запрошуємо небайдужих активних мешканців надавати свої пропозиції щодо покращення обслуговування їхнього житла та послуг.

З пропозиціями звертайтеся:

Вулиця Генерала Потапова, 7,

Тел.46-32-76, 41-70-11,

Електорнна адреса: [email protected]

Хотілося б, аби кожен починав з себе, аби приходила свідомість щодо зберігання житлового фонду та культури поведінки в будинках.

З Новим роком та Різдвом Христовим.

Previous Next

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up