Переселенцям, які живуть у санаторії «Тетерів» винесли останнє попередження. Відео. Фото

Переселенцям, які живуть у санаторії «Тетерів» винесли останнє попередження. Відео. Фото
Без світла і води вже невдовзі можуть залишитися переселенці, що проживають в санаторії «Тетерів», якщо не почнуть оплачувати комунальні послуги.

Люди споживанням електроенергії накопичили борг закладу перед ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» на суму 650 тис. грн. У зв’язку із 7-місячною заборгованістю енергопостачальна кампанія може відключити заклад від електрики.

У середу, 6-го квітня, представники компанії, санаторію та Коростишівської РДА під час загальних зборів зробили останнє попередження для переселенців.

Зі 170 мешканців санаторію лише одиниці сплачують комунальні послуги. Хоча держава їм на це щомісяця виділяє кошти. Решта переселенців оплачувати комунальні послуги, зокрема, електропостачання, і не збираються.

Відео дня

«"Тетерів" є найбільш проблемною точкою на мапі області серед усіх місць, де розміщені переселенці. Вони є споживачами послуг та проживають там абсолютно безкоштовно. Постановою Кабінету Міністрів України № 505 передбачена компенсація вимушеним переселенцям за комунальні послуги та проживання», – акцентує заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

У свою чергу санаторій, який не перебуває в обласній власності, а належить ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», не в змозі оплатити борг, що виник через проживання в закладі внутрішньо  переміщених осіб. З кожним місяцем заборгованість закладу перед Обленерго зростає на майже 90 тис. грн.

І хоча із обласного бюджету з початку цього року на санаторій за проживання переміщених осіб вже виділено понад 235 тис. грн., суттєво це ситуацію не змінить.

«Ми будемо і надалі підтримувати людей, які вимушено покинули свої оселі. Та ми не можемо фінансувати підприємство, яке нам взагалі не належить. На даний час заклад не перебуває в комунальній власності, а належить ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», яка на функціонування закладу кошти не виділяє. Ми компенсуватимемо лише прямі витрати на переселенців, а не на матеріально-технічне забезпечення санаторію», – сказав Сергій Машковський і додав, що область допоможе переселенцям у пошуку варіантів іншого житла.

Інші варіанти житла доведеться вибирати  переселенцям, якщо вони не почнуть укладати договори на оплату комунальних послуг. Вже 5 квітня мешканці санаторію «Тетерів» отримали останнє попередження про відключення електропостачання.

Самі ж переселенці від всіх пропонованих раніше варіантів житла відмовилися. Державну компенсацію на комунальні послуги вважають допомогою на проживання і скаржаться на недостатній її розмір. Проте працювати самі не збираються – із 170 осіб, що живуть у «Тетереві», працюють лише 14.

За словами заступника голови ОДА Ярослава Лагути, нині вже готується перелік вільного житла в області, яке запропонують переселенцям. Найбільш вразливі верстви населення можуть переселити до одного із обласних закладів.

Нижче – фоторепортаж про те, в якому стані перебуває санаторій «Тетерів» і як там живеться переселенцям.

Previous Next

За повідомленням Житомирської ОДА

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (8)
  • Анонім

    Ну да їм недостатньо коштів оплатити комунпослуги, а на алкоголь і гульки вистачає??? Да їх більша половина в місяць отримує стільки, скільки ми з чоловіком за два місяці аби отримали, при тому, що ми пашимо як папи карло, а вони тільки від держави, і навіщо їм іти на роботу. Одна ж по літу висловилась, що вона за 1200 не наймалась на нас хохлів працювати, а те, що ми за такі копійки працюємо, то це норм. А санаторій чому в такому плачевному стані, бо вони його самі й угробили. Да він не був таким страшним навіть, коли стояв заморожений. А чому ж вони не розказують, що у них соцслужби і поліція не вибуває, і таксі до них на підвозі алкоголю і тютюну тільки й заробляє?Гнати ті п'яні знахабнілі морди вже потрібно
  • Анонім

    Вот так, в основной массе как эти переселенцы, Донбасс кормил Украину.... Интересно, из какого региона (района, города) эти люди?

    Анонім reply Анонім

    к Вашему сведению, даже "кулевлобний" премьер признал, что Донбасс все-таки кормил Украину

    Анонім reply Анонім

    А ще він вголос заявляв, що для нього Азаров - моральний авторитет.
  • Анонім

    "Працювати не збираються". А що, є робочі місця для переселенців? Якщо не буде впроваджено програму працевлаштування переміщених осіб, нічого не зміниться, адже більшість роботодавців, побачивши Донецьку чи Луганську прописку, навіть не бажать слухати кандидата - одразу відмовляють.

    Анонім reply Анонім

    Наші хлопці які тримають фірми по каменю,запропонували їм роботу(хоча своїх робітників хватає з головою)то що вони відповіли??....мы сюда не работать приехали....а коли возили їжу,то вони сказали -что им уже тошнит от курятины...Ладно жінки-но мужикі могли б піти трошечки камінці потягати....ГНАТИ ЇХ ПІД ТРИ ЧОРТИ.....

    Анонім reply Анонім

    Пусть в села пиздуют на поля, кормильцы БЛЯТЬ...

    Анонім reply Анонім

    Більшість (а може й не більшість), але не всі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 У Коростишівській лікарні відкрили клініко-діагностичну лабораторію 12:20 На Звягельщині в ході побутової сварки 20-річний чоловік до смерті побив 41-річного односельця 12:00 У найближчі дні в Житомирі збережеться дощова і прохолодна погода 11:40 На півтори тисячі оштрафовано чоловіка, який спалював деревину в районі Соколовського кар’єру Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 11:20 Арештований товар на майже 800 тис. грн передано ЗСУ 11:00 У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда 10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину 10:20 17-річний парубок ошукав пенсіонерку з Коростеня на 900 доларів та 13 тисяч гривень, налякавши звісткою про ДТП з її дочкою 10:00 Понад 1,6 млрд грн виділила держава на фінансування партій за останні два роки 09:41 920 окупантів ліквідовані протягом доби 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 16 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 16 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:52 У Коордштабі відбулася онлайн-зустріч з об’єднанням родин бійців 46-ої окремої аеромобільної бригади 17:30 Лука Нетяга виборов бронзову нагороду на чемпіонаті світу з дзюдо 2024 17:00 Заховався на ніч у крамниці: на Житомирщині поліція охорони затримала причетного до крадіжок чоловіка 16:20 Холодно, вітряно, з дощем і мокрим снігом - погода на тиждень 16:00 Дві ДТП і чотири травмованих - у Брусилові і Тетерівці photo_camera 15:42 Захворюваність на грип і ковід зменшилась в порівнянні з попереднім тижнем на 10% 15:40 У Житомирі прибрали зелені зони та громадські простори photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up