На Житомирщині створена інтерактивна база всього котельного господарства області

На Житомирщині створена інтерактивна база всього котельного господарства області
Голова облдержадміністрації Сергій Машковський 19 вересня провів чергову нараду з керівниками районів Житомирщини з питань підготовки паливно-енергетичного комплексу області до роботи в осінньо-зимовий період та погашення заборгованості за спожиті енергоносії.

Участь у ній взяли перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, керівники департаментів та управлінь облдержадміністрації, керівники райдержадміністрацій.

Про готовність до опалювального сезону 2014-2015 років та проведені заходи по енергозбереженню звітували керівники Народицького, Олевського, Житомирського та Черняхівського районів.

Голова Народицької райдержадміністрації Богдан Васильчук доповів, що на альтернативні види палива (дрова) було переведено один з найбільших об’єктів району - Народицьку гімназію. Навчальний заклад переведено за рахунок інвестора, економія газу складе 71 тис. 800 куб. м. Також у районі проводяться заходи по енергоефективності в інших школах, зокрема замінюються вікна на металопластикові. Економити теплоенергію у навчальних закладах Народицького району будуть і шляхом скорочення канікул восени та весною, але збільшення їх взимку.

Відео дня

Для того, щоб скоротити споживання газу в районі, було переведено три школи та дитячий садок на опалення твердим паливом. Використано на ці цілі 300 тис. грн. з районного та 760 тис. грн з обласного бюджетів. Про це доповів під час наради голова Олевської райдержадміністрації Віктор Пилипчук. За його словами, в районі залишається ще десять об’єктів, які споживають газ, всі інші опалюються твердопаливними котлами.

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський, звернувшись до керівників районів, наголосив, що кожен день споживання газу для області є критичним. Тому потрібно докладати максимум зусиль для того, щоб переводити котельні на альтернативні види палива до початку опалювального сезону та застосовувати енергозберігаючі технології.

У Житомирському районі на альтернативні джерела енергії вже переведено 4 об’єкти - школи у Василівці, Оліївці, Пісках та Троянові. На черзі Тетерівська, Левківська та Сінгурівська школи, в яких будуть побудовані модульні котельні. У Сінгурах вже розпочаті роботи, у Левкові приступлять до виконання наступного тижня. Планується також перевести котельні на тверде паливо у Березівці, Вересах та Камінці.

У Черняхівській центральній районній лікарні інвестором встановлено два котли, котрі опалюватимуться дровами. До початку опалювального сезону котельня буде введена в експлуатацію. Економія газу по лікарні у Черняхові складе понад 190 тис. куб. м.

Про ситуацію із запасом дров та цінову політику на тверде паливо для районів області звітували представники Житомирського обласного управління мисливського і лісового господарства та Житомироблагроліс. Усім районам було надано пропозиції по цінах щодо закупівлі дров у цих державних підприємств Житомирщини. За їх інформацією, область твердим паливом забезпечена на 100%.

У підсумку очільник області Сергій Машковський наголосив, що вже створена інтерактивна база всього котельного господарства нашої області – енергетична дорожня карта Житомирщини. Всі райони, які ще щось не доопрацювали, повинні надати детальну інформацію по своїх об’єктах департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації для повного наповнення карти.

За повідомленням прес-служби Житомирської облдержадміністрації

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up