На Житомирщині порушили митні правила на 4 мільйони гривень

На Житомирщині порушили митні правила на 4 мільйони гривень
У січні-червні поточного року Житомирською митницею Міндоходів виявлено 16 протиправних діянь, відповідальність за які передбачена ст. 201, 263, 305, 309 Кримінального Кодексу України (попереджено незаконні переміщення через митний кордон України зброї, у т.ч. вогнепальної, наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів)

Про це зазначив в.о. начальника Житомирської митниці Міндоходів Сергій Гринчук.

Він також відмітив, що митницею порушено 195 справ про ПМП на суму 4,0 млн. грн. Найбільш поширеними порушеннями митних правил є переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, недекларування товарів.

У напрямі боротьби з незаконним переміщенням наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів працівниками митниці виявлено 15 фактів незаконного переміщення, в т.ч. наркотичних засобів (4), психотропних речовин (5) та прекурсорів (6).

Відео дня

«З незаконного обігу вилучено: метадон (аналог героїну) – 2000 гр.; канабіс (марихуана) – 7,9 гр.; психотропних речовин (Лоразепам, Клоназепам) – 240 пігулок; прекурсорів (калію перманганат) – 2381 гр.» - про це повідомив заступник начальника митниці - начальник Управління боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Житомирської митниці Міндоходів Павло Ареф’єв.

За результатами розгляду судом справ прийнято 98 рішень про застосування конфіскації предметів правопорушення на суму 1,9 млн. грн., та накладення на правопорушників штрафів на суму 1,9 млн. грн.

Митницею розглянуто 63 справи про порушення митних правил. Постановами, по даних справах на правопорушників накладені штрафи на загальну суму 491 тис. грн. Крім цього, укладено одну мирову угоду за зверненням особи, яка вчинила порушення митних правил та звернулася із заявою до митниці з проханням про припинення справи про порушення митних правил шляхом компромісу.

За повідомленням Житомирської митниці ГУ Міндоходів у Житомирській області.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up