На Житньому ринку адміністрація піднімає ціну на оренду

На Житньому ринку адміністрація піднімає ціну на оренду
До редакції «20 хвилин» звернулися підприємці Житнього ринку зі скаргою, що адміністрація ринку хоче підняти ціну за оренду. При чому, коли орендарі звернулися в бухгалтерію, щоб показали калькуляцію, їм відмовили, прикриваючись тим, що вийшов закон, за яким вони мають право не показувати затверджені розрахунки. На жаль чи на радість журналісти «20 хвилин» такого закону не знайшли.

«Протягом 3-4 років за оренду місця сплачували 100 грн за квадратний метр. З 1 січня ми будемо платити 120 грн, але питання полягає в тому, що оренда землі не піднімалася. Зараз нас попередили, що в зв'язку з підвищенням тарифів на світло, газ, електроенергію, керівництво Житнього ринку піднімає орендну плату на 20 %. Ці ресурси витрачаємо не ми, а адміністрація ринку.

Орендарі  розуміють, що, можливо, в порівнянні з іншими ринками – це доступна ціна, але потрібно враховувати нинішню ситуацію в країні. Тим більше, обсяг торгівлі взимку зменшується. Ми посильно беремо участь в допомозі військовим в зоні АТО.

Якщо підвищиться орендна плата, підприємцям доведеться підняти ціни на продукцію, щоб не працювати збитково. Також ми просили у головного бухгалтера показати розрахунки, але вона відмовилася, керуючись тим, що зараз є закон, який надає право не показувати таку інформацію», – розповідає одна з орендарів Житнього ринку.

Відео дня

Директор ринку з цього приводу має іншу думку і вважає, що ці пред'яви висувають люди, так звані «бунтарі», які не сприймають нинішню адміністрацію та залишилися під впливом попереднього керівництва.

«З першого січня на 20 % підвищується орендна плата за послуги загального користування Житнього ринку. Орендарі сплачують 100 грн за квадратний метр, а будуть 120 грн, то це вже й не така велика плата.

Орендну плату ми не піднімали вже років 7-8. Інфляція кожен рік, але ми ніколи не нараховували підняття цін. У нас найдешевша орендна плата і послуги по всьому місту. Це вимушена міра, все підвищується, навіть нам доводиться скорочувати частину колективу, не має навіть премій, у нас найнижча середня зарплата по області.

І ті люди, які жаліються на підвищення, нехай не заглядають в чужий карман, адже, в основному, всі розуміють ситуацію і не обурюються. У більшості кіоски по шість квадратних метрів і вони будуть сплачувати на 120 грн в місяць більше, я вважаю, що це не такі вже великі кошти.

Якщо когось не влаштовує ціна за оренду, то, будь ласка, на інших ринках є місця.

Згідно законодавства, ми затвердили ціни в односторонньому порядку: об'яви повісили, всіх попередили, а збори з приводу цього питання ми проводити не збираємося. Якщо орендарі хочуть дізнатися розрахунки, за яким складалося підвищення, то вони можуть подати офіційний запит», – зазначив директор Житнього ринку Володимир Третяк.

Директор впевнений, що люди, які обурюються з цього приводу не знають, що таке рентабельність та думають як би побільше покласти собі до кишені. І «нормальних» людей, яких турбують якісь питання 99,9 %, а всі інші хочуть тільки нажитися на інших.

У минулих номерах ми писали про те, що на Житньому ринку планувалося будівництво купола і ціна питання коштувала 10 тис. грн. З незрозумілих причин для проведення цього будівництва з кожного торгівельного місця, дирекція ринку вимагала 10 тис. грн, які пропонували провести по бухгалтерським проводкам як «благодійні внески».

Орендарі скаржилися, що будівництво нового купола в ці часи недоречне. Тим більше, що у бізнесі великі проблеми: піднявся долар, зменшився асортимент товару, у житомирян вистачає коштів лише на найнеобхідніші витрати.

Громадськість хотіла проголосувати, але їм не надали такого права. Коли ж вони заявили, що без їхньої згоди ні про яке будівництво не може йти й мови, то дирекція ринку відповіла: «Звичайно, ви можете не платити ці гроші, але після Нового року чекайте підвищення ціни за орендну плату».

Аналізуючи попередню та нинішню ситуацію, дирекція ринку виконує свої обіцянки і все таки не хоче йти на зустріч орендарям, оскільки ставить їх перед фактом.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up