На основі Бронетанкового заводу в Житомирі може утворитися цілий військово-промисловий комплекс

На основі Бронетанкового заводу в Житомирі може утворитися цілий військово-промисловий комплекс
Відмовитись від закупівлі російських комплектуючих для української військовій промисловості і перейти до самостійного виготовлення деталей для бойових машин - такі завдання стоять перед «Укроборонпромом». Імпортозаміщення державний концерн реалізує шляхом співпраці з промисловими виробництвами усієї України. Левову частку у формуванні кластеру військового виробництва можуть зайняти житомирські компанії, - заявив директор «Укроборонпрому» під час візиту на підприємство «Екта- Пром», яке наразі є одним з лідерів у виробництві світлодіодного обладнання.

«Світлодіодну продукцію можна застосовувати як елементи дисплеїв для бойової техніки, елементи дисплеїв для систем управління боєм, елементи дисплеїв для командних пунктів. Щодо системності випуску продукції, щодо кадрового складу, я вважаю, що компетенції даного підприємства максимальні. І я з повною відповідальністю можу сказати, що наші партнери, які отримують нашу продукцію за експортними контрактами, в повній мірі, при інспекції даного підприємства, будуть задоволені системою якості і персоналом, які працюють на цьому підприємстві. Це просто супер, я захоплений, чесно», - розповідає генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов.

Роман Романов також відвідав виробничі площі Житомирського бронетанкового заводу, за останній рік підприємство суттєво посилило виробничі потужності.

«Минулого року за цей період було сплачено 5 мільйонів 800 тисяч, сьогодні: 48 мільйонів, тобто на 800% збільшення по податкам і зборам», - розповідає директор ДП «Житомирський бронетанковий завод» Олексій Бабич.

Відео дня

Директор підприємства підкреслив: у заводу змінився також підхід до виробництва, техніку, яку відправляють на схід, бійці перевіряють власноруч.

«За технологією передачі, за технологією виробництва, коли кажуть, що ми коробки порожні вантажимо, це неправда. Тому що всі машини приймаються самими військовими. Я так жартую, що голова ВТК накричав - сказали звільнити - начальник ВТК підписав. Військовий прийом - ну директор купив. Але приїжджають приймати бійці, які сплять в одному бліндажі і директор їм до одного місця. Поки він не поставить підпис, машина з заводу не їде», - розповідає директор ДП «Житомирський бронетанковий завод» Олексій Бабич.

Директор «Укроборонпрому» зауважив: на основі Бронетанкового заводу у Житомирі може утворитися цілий військово-промисловий комплекс.

«Наше завдання, щоб взагалі, грубо кажучи, все вироблялося, як мінімум в Україні, а як максимум-в Житомирській області, бо це робота, це гроші, це заробітні плати. І, власне кажучи, це добробут регіону, а ми таким чином, «Укроборонпром» , інвестуємо в регіон. Ми приходимо з грошима: ми говоримо: будь ласка, добро, ми відкриті, тому що «Укроборонпром» отримує гроші, зібрані з усієї України, кожним із вас, і ці гроші повинні працювати на кожного з вас», - каже Роман Романов.

Щоб закріпити свої наміри «Укроборонпром» та Житомирська обласна державна адміністрація підписали Меморандум про розширення співпраці. Роман Романов наголосив: державний концерн відкритий до співпраці і запрошує Житомирських підприємців взяти участь у посиленні військової промисловості держави.

За матеріалами Житомир.info

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up