Машковський: газ – зброя Росії проти України

Машковський: газ – зброя Росії проти України
Кабінет Міністрів України поставив завдання перед всіма регіонами зменшити споживання газу на 30%. Для реалізації цілі потрібно проводити різноманітні заходи з енергозбереження, що дасть можливість суттєво скоротити споживання природного газу.

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський наголосив під час наради, що сьогодні газ – це та ж сама зброя, яку Росія використовує проти нас. Тому потрібно максимально консолідувати зусилля і працювати над впровадженням в районах та містах області енергоефективних технологій.

Заступник Житомирського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Едуард Кругляк зазначив, що обласний центр з технічної точки зору до опалювального сезону готовий. У 2014 році вже вдалося зекономити 15 млн. м куб. газу.

Перший заступник Новоград-Волинського міського голови Микола Усенко повідомив, що у місті заходи по впровадженню енергозберігаючих технологій проводяться постійно. За останні три роки у Новограді-Волинському вдалося зекономити газу на 60%. Таких показників було досягнуто завдяки заміні котлів та тепломереж, а також оптимізації житлово-комунального фонду, зокрема шляхом утеплення і заміни вікон на металопластикові.

Відео дня

Минулоріч майже була завершена програма з переведення помешкань жителів Овруча на автономне опалення. Про це повідомив Овруцький міський голова Валерій Шваб. Так на індивідуальне опалення перейшли мешканці 3,5 тисяч квартир. Близько 150 квартир обрали електроопалення. По місту наразі є три об’єкти, в яких ведуться роботи щодо переведення на альтернативні джерела енергії.

Голова Овруцької райдержадміністрації Валентин Бортнік зазначив, що починаючи з 2009 року в районі комплексно підходили до питань застосування енергозберігаючих технологій. Із 45 котелень при державних установах 39 працюють на дровах.

Голова Попільнянської райдержадміністрації Микола Андрійчук прозвітував, що в районі прогнозується економія споживання газу на 35%, а по закладах освіти – на 22%. За його словами, минулоріч бюджетними установами було спожито більше 1,5 млн. м куб. газу, цьогоріч прогнозується зниження до 995 тис. м куб. газу.

Про ситуацію з питань підготовки паливно-енергетичного комплексу області до роботи в осінньо-зимовий період в Ружинському районі звітувала голова райдержадміністрації Наталія Скавінська. Основною проблемою, за її словами, є найбільше споживання природного газу населенням. Але проведені консультації з жителями. Люди з розумінням ставляться до цього питання, і запевняють, що будуть використовувати пічне та електроопалення. Крім того, в Ружинському районі до початку опалювального сезону буде переведено на альтернативні джерела енергії 7 шкіл. Наталія Скавінська наголосила, що економії споживання газу на 30% в Ружинському районі буде досягнуто.

За повідомленням Житомирської облдержадміністрації.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:19 Оперативна інформація станом на 06.00 18 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 18 квітня: все про цей день, яке свято, традиції, іменини і погода у Житомирі 17:45 Житомирські діти влітку зможуть відпочити у пришкільних і денних таборах, різнопрофільних загонах 17:27 На Житомирщині відбулося підписання договору про партнерство між ЮНІСЕФ з одинадцятьма територіальними громадами. ВІДЕО Від читача 20:15 Вчитель з Житомира переміг у премії “Ранкові зорі” 17:00 На Житомирщині завтра прогнозують сильні дощі 16:40 Віталій Бунечко: Продовжуємо допомагати нашим захисникам 16:22 Біля Гуйви - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera 16:20 За січень-березень 2024 року доходи обласного бюджету склали більше 430 млн грн 16:00 Нагостювався на 80 тисяч гривень: у Волицькій громаді під час гостин обікрали чоловіка 15:40 Житомирські рятувальники отримали гуманітарну допомогу від благодійників 15:21 З 1 квітня перерахують пенсії працюючим пенсіонерам 15:00 На "варшавці" дорожники ремонтують бар’єрне огородження photo_camera 14:41 Житомир і ще 13 обласних центрів стали «частково прозорими» у 2023 році — Transparency International Ukraine 14:20 Спортсмени Житомирщини стали переможцями чемпіонату України з вільної боротьби серед юніорів та юніорок photo_camera 14:00 За підтримки EU4Business для підприємців проведуть воркшопи щодо роботи з ШІ та автоматизації бізнесу 12:41 Військовослужбовцям 95 бригади, що отримали важкі поранення під час захисту України, вручили медалі Міноборони photo_camera 12:19 У Житомирі оголошено набір на безоплатний курс бізнес-школи 12:00 Перед судом постане 39-річний чоловік, який завдав 12 ран сусідові по кімнаті в селі Никонівка на Бердичівщині 11:40 У Житомирі відбудеться благодійний концерт «Птахи надії» play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up