Лісгоспи Житомирщини щорічно заготовляють півмільйона кубічних метрів дров

Лісгоспи Житомирщини щорічно заготовляють півмільйона кубічних метрів дров
Останнім часом для нашої держави питання, як позбутися залежності від газопостачання нашого північного сусіда, постало особливо гостро. Необхідність переходу до використання інших видів палива очевидна, як ніколи. Житомирщина є однією з найбільш ресурсних областей України щодо запасів деревини. Тому і роль лісових господарств у забезпеченні твердим паливом відповідна.

- Для України, цей вид опалення є досить перспективним, - запевняє начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський. Знаємо це із власного досвіду, адже жодне з наших підвідомчих підприємств, як для виробництва, так і для обігріву приміщень не використовує газу. У нас достатньо дровяних відходів, тирси і ми бачимо, що це є економічно вигідно.

Наші лісгоспи щорічно заготовляють близько 500 тисяч кубічних метрів дров паливних, на власні потреби йде приблизно 70 тисяч кубічних метрів. Решта дров реалізовується споживачам внутрішнього ринку. Для потреб населення та соціальної сфери реалізовується в середньому 250 тисяч метрів кубічних дров, і це повністю задовольняє потреби в даному виді палива.

Можу запевнити громадськість, що виробляти необхідні обсяги твердого палива Житомирщина може абсолютно без шкоди лісу. Адже, зрозуміло, що для цього використовуватимуться відходи виробництва, низькосортна та сухостійна деревина, яка не має товарної цінності.

Відео дня

Що ж стосується виготовлення таких видів, як паливні гранули, чи пелети, то на сьогодні наші підвідомчі підприємства не мають відповідного обладнання для їх виготовлення. В перспективі ми, звісно, до цього прийдемо, але спочатку ми маємо знати, який саме вид палива буде найбільш затребуваним на ринку, щоб це було вигідно і виробнику, і споживачу.

За повідомленням прес-служби ЖОУЛМГ.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up