Куди йти вчитись житомирським випускникам, щоб потім мати роботу?

Куди йти вчитись житомирським випускникам, щоб потім мати роботу?
Цього року у Житомирській області закінчують школу 7000 випускників. У них залишилися лічені тижні, щоб визначитись, куди піти навчатися

У Житомирській області діє 38 спеціальних навчальних закладів. В тому числі, 22 коледжі, технікуми, училища; 11 відокремлених структурних підрозділів, інститут медсестринства, військовий інститут та 3 університети.

Державне замовлення виконують Житомирський державний університет ім. І.Я.Франка, Житомирський державний технологічний університет, Житомирський національний агроекологічний університет, інститут медсестринства, 19 коледжів, технікумів, училищ.

Всі вони надають якісні знання. Обираючи навчальний заклад, фахівці радять заздалегідь подбати і про подальше працевлаштування.

Відео дня

Модні спеціальності у вишах: агроном, архітектор, бібліотекар, журналіст, нотаріус, секретар, економіст, перекладач. Їхня зарплата коливається у межах 1,5 тис - 7 тис. грн. Але саме ці фахівці на сьогодні лідирують серед безробітних із вищою освітою.

Натомість затребувані верстатники деревообробних верстатів, електрогазозварники, кухарі, молодші медичні сестри, оператори заправних станцій, оператори інформаційно-комунікаційних мереж, складальники взуття, слюсарі з ремонту автомобілів, слюсарі-сантехніки, трактористи, швачки. Їхні зарплати становлять ті самі  1,5 тис - 7 тис грн на місяць. 

Також на ринку є професії, які мають незначний  попит в суспільстві: адміністратор, соціальний працівник, столяр, токар, машиніст екскаватора, маляр, перукар,  кондитер, оператор комп’ютерного набору, фрезерувальник, лісоруб, електрик дільниці.

До речі,  у 2014–2015 рр.  багато профільних навчальних закладів платять своїм студентам стипендії. У ПТУ стипендії в середньому 275 грн. Для студентів вузів I–II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодший спеціаліст або бакалавр –  550 грн.. Для студентів вузів III-IV рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр, спеціаліст, магістр –  730 грн. Соціальні стипендії для учнів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учнів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків –  850 грн. на місяць, для студентів вузів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків –  1760 грн. у місяць.

Враховуючи Зміни до закону про освіту, діти учасників АТО, а також діти, що постраждали від війни, можуть отримати цільову підтримку для здобуття професійно-технічної та вищої освіти у державних та комунальних навчальних закладах.

За повідомленням Житомирської ОДА

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Megamum Nasturcia

    пропонуємо інтенсивний курс навчання манікюрному мистецтву! це саме та освіта, що дасть вам змогу працювати і заробляти!

    подробиці читайте в офіційних групах ВК та ФБ "Студия "Creative" Людмилы Лысенко"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up