Житомирські ціни на проїзд ростуть як гриби після дощів

Житомирські ціни на проїзд ростуть як гриби після дощів
Не встигли люди хоч якось адаптуватися до стрімкого здороження цін на проїзд у міському та міжміському транспорті, як влада міста «порадувала» новим стрибком цін.

Ще вранці 5 березня вартість проїзду з Житомира до Озерного зросла з 5 до 6 гривень, а до Черняхова – до 10 грн. за поїздку. За те аби добратися до столиці тепер громадянину потрібно розщедритися до 80 грн.

До всього, скоріш за все, житомирян в найближчий час очікує чергове здороження вартості проїзду у міських маршрутках. Житомирські перевізники скаржаться на стрімке зростання цін на паливо і вже вдруге за останні місяці просять підвищити тариф на перевезення пасажирів у маршрутках – цього разу до 4 грн. Кажуть, що іноді не можуть виїхати на маршрути, бо нічим заправити транспорт.

Підвищення вартості проїзду на приміських та міжміських маршрутах з 4-5 березня цілком законне, - запевнив  начальник відділу транспорту департаменту промисловості, розвитку інфраструктури і туризму Житомирської обласної державної адміністрації Валерій Ясинецький.

Відео дня

 «Протокольним рішенням засідання обласного конкурсного комітету по визначенню автоперевізників для роботи на автобусних маршрутах загального користування №1 від 3 березня 2015 року всі автобусні маршрути Житомирської області тимчасово переведені у режим маршрутного таксі, що дає змогу автоперевізникам підвищити вартість проїзду у зв’язку з різким подорожчанням пального відповідно до кілометражу», - пояснив Валерій Ясинецький.

«Основною вимогою перевізників було підняти тариф на проїзд відповідно до існуючих цін на пальне. У тариф була закладена вартість дизельного пального на рівні 12-13 гривень за літр, тоді як станом на 2 березня його ціна зросла до 27 грн., а газ подорожчав удвічі. Перевізники відмовлялися виїжджати на маршрути, оскільки не могли заправити баки своїх автомобілів. Тому, щоб зберегти існуючу мережу автоперевезень та не допустити зменшення кількості автобусів на маршрутах, було терміново прийняте рішення перевести всі маршрути в екстрений режим руху і підняти вартість проїзду», - пояснив начальник відділу.

Переведення автобусних маршрутів в режим маршрутних таксі означає підвищення вартості проїзду кожного кілометру на 8 копійок – з 32 до 40 коп. за кожен пасажиро-кілометр. Зі слів Валерія Ясинецького, це тимчасова міра, яка діятиме до моменту введення в дію розпорядження голови Житомирської облдержадміністрації «Про розмір тарифу на перевезення пасажирів автобусами, що працюють у звичайному режимі руху», яке на даний час є проектом.

Нагадаємо, розпорядженням голови ОДА від 02.06.2014 р. тариф на перевезення пасажирів автобусами, що працюють у звичайному режимі руху, у приміському і міжміському внутрішньообласному сполученні, був встановлений на рівні 0,32 грн. за 1 пасажиро-кілометр.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up